Здраво феминки, сакам да порачам од iherb суплементи но не знам до која сума не се плаќаат давачки за царинење и ддв. Порачката би ме чинела околу 75 евра без шипинг. Дали треба да ја поделам на неколку порачки за да не давам дополнително пари на царина?
Доколу порачаката не ти надминува 90 евра, нема да платиш ништо дополнително. Не ја избирај опцијата за брза достава преку дхл зашто така ќе те исушат од пари давање.
Zdravo devojcinja, Dali vo MK gi ima Femibion 1, za prvoto tromesecje? Vo Ceska edna kutija so 28tab e 765den. Isto Estrofem 2mg kutija izleguva 265den a Utrogestanot e 420den. Da znam dali da si kupam od ovde Ili vo MK. Pozdrav
Естрофем 1мг.260 ден (28бр.) Утрогестан 440 ден(15бр.) Фемибион 690/700тука нешто.( 30бр)Сите на приватно.
Zdravo hrabri devojki. Me nemase od poodamna pa da ve pozdravam site. Na 19. 10 podnesiv dokumenti vo FZOM za vaucer. Ima li nekoja od vas soznanija ovoj period kako ode tempoto za odobruvanje na vaucer? Na kolku vreme stiga odgovor?
Од се осеќав болка, и од апаратурата од постапката, и од бешиката.. на првиот трансфер и докторот ме опоменуваше дека не може да го вметне катетерот, и матката ми беше во грч..
За трансфер најдобро е да си опуштена и со не преполна бешика... за да во најлош случај не осетиш нелагодност од спекулумот( што е непријатен и при обичен преглед или земање брисеви) Но самата мисла дека ти враќаат ембриончиња и таа **нелагодност** не е толку важна... позз и наскоро со убави вести
Ако е спекулумот проблем, ќе преживеам. И онака не ми е проблем и на обичен преглед тој, ниту ми се брисевите проблем. Се надевам и сега ќе бидам од оние "храбрите"
Се ќе помине во најдобар ред, од возбудата што ќе ја чувствуваш нема ни да помислиш на болка, а реално и нема болка (барем јас воопшто не почувствував болка).Во Њуборн пред транафер задолжително даваат еден час претходно дијазепам од 5 мг за да ти се опушти телото а и ти да бидеш смирена.Незнам каде ќе правиш трансфер, но прашај го докторот дали можеш да се напиеш дијазепам пред трансферот.
Сигурно ќе преживееш, од возбуда нема ни да осетиш ништо. Само опушти се и мисли си на високата бета за две недели
Другарки проверив витамин Д и ми излезе дека ми е низок. 12 ми е а минимум е 20. Кој треба да ми даде која доза на вит Д треба да пијам? Да чекам кога ке одам кај др.Таше тој да ми каже или?
Да мила,бев...имаше срцева акција,видовме,со трепкање на ембриончето,со фрекфенции,со све,но не го чувме..др ми рече дека е уште мало(6+5, иако напредно за +2 дена) дека можеби за два дена ке се чуе и звукот... Како и да е,видно пораснато од пред 4 дена...здраво,право,све по таман...❤❤ Преглед за 2 недели.. Инаку трансферот беше со два 3-дневни ембриончиња,но Господ ме израдува со едно❤ за барем едно и го молев...Фала му,Голем е тој, ке ни ги услиши молитвите на сите❤❤
Мене за низок вит.д дозата ми ја одреди ендокринолог (Адамова) е сега бидејки термини нема консултирај се со докторот или матичниот што да правиш...
Сигурно ќе ти треба голема доза Мора да прашаш ендокринолог Мене ми е на долна граница на ЗАДОВОЛИТЕЛНА КОНЦЕНТРАЦИЈА не спаѓам во дефицит ,па сепак ми препишаа 4000iu дневно...