Абе зашто така. Мене од таму никогаш не ми каснеле толку. Еве и сеа у ова време-невреме на 20ти октомври порачав вчера ми стигнаа и тоа со нормалниот шипинг не е дхл. Да провериш пошта? Малку да им подвикнеш 100% е стигната кај нив е проблемот.
Што купувате од iherb? Синоќа разгледував, но онака, набрзински. Барав метилирана фолна и најдов од Jarrow. Ок е фирмава? Друга препорака?
Девојки кога сме кај темава со суплементи. Јас веќе земам метилфолат од 1000 па не знам какви пренатални да земам а да не содржат обична фолна. Некој предлог?
Ovunorm немаат фолна киселина. Разгледај го составот и види дали би ти одговарале. Јас се двоумам дали да ги земам.
Ги пиев долго време ама тие повеќе се како за регулирање на овулација....јас сум сега после ЕТ па некако сакам да мислам позитивно и да се надевам дека ќе ми ребаат пренатали за овие си мислев ама не знам дали се добри: https://www.iherb.com/pr/Zahler-Prenatal-DHA-300-180-Softgels/76662 или https://www.iherb.com/pr/Natural-Fa...renatal-Multivitamin-Mineral-60-Tablets/84637
Извини, не знаев дека си после ЕТ. Со лесно! Не ми се познати овие од линковите и не би можела да ти дадам мислење. Докторот не ти препорача? Кој метил фолат го пиеш?
Јас пијам и метилфолат и фемибион 1 од пред трансфер и еве продолжив и по позитивен тест ,по препорака на докторот.
Хммм јас сум хомозигот на МТХФР и не би требало да пијам обична фолна а таква има во фемибионот. и Може ми останува да пијам по 10тина витамини комбинирани што не е баш практично.
Метилфолат на NOW од 1000. Докторот ми рече земи било кои пренатални, но јас читам дека не би требало да примам обична фолна а скоро во сите има таква.
Devojcinja Samo da vi kazam merevme progesteron I e 55,3, doktorot mi kaza za transfer sakaat poveke od 30 a endometriumot mi e 13,7mm Pozdrav od Ceska
Само Пренатас, ама ќе бараш нова серија. Јас се зезнав, пред некој ден купив и ми дадоа стари со обична фолна. Не знам колку пари дадов џабе за витамини. Пред тоа и Фемибионот, па Прегназон... ништо не одговара ко за нас. Моментално кај нас се само Пренатас, ама барај го знакчето quatrefolic на пакетчето. Обавезно да провериш пред да ги земеш. Б12 во составот им е обичен. Не се нешто екслузивни витаминиве, ама моментално немаме друг избор во нашиве аптеки. Мене најдобри ми беа Thorne Research Basic Prenatal, ги нарачував од iHerb. Исто и овие ми изгледаат добри. Или да комбинираш, крајна опција. Ако не ми стигне наредново пакетче од iHerb, тоа планирам. Вторите немој, премногу витамин А имаат, што не се препорачува во бременост. Јас поради тоа и Thorne ги земав 2 на ден наместо 3. Патем @LunaGrey, и мене претходниот пат мноогу ми доцнеше нарачката, па ми ги вратија парите. После стигна, ама два-три месеци веќе беа поминати и не сакав да ги користам витамините после толку време низ магацини на нерегулирана температура. Важно пари враќаат, контактирај ги ако не ти стигнат деновиве.
Требаше на 16ти октомври најкасно да стигне, кога не стигна тогаш бев во пошта пребараа ама немаше ништо. Немам проблеми со поштата , супер ажурен поштар имам башка се ми носи до дома Им пишав, ми одговорија дека била во транзит пратката и ако не стигне до 11.11 ќе ми ги вратат парите, така да утре ќе им пишам дека не ми стигна. @LivingGlam Овие ги нарачав погледни ги https://www.iherb.com/pr/Superior-S...ylfolate-1-000-mcg-1-000-mcg-60-Tablets/85918
Добро што ја прочитав пораката.Сега гледам дека тие што јас ги пијам исто имаат Витамин А во вредност од 650 mcg.Сега незнам дали тоа ми е дозволеноБаш се зачудив, дека овие ги користам повеќе време, ми личат на едни од подобрите витамини кои се пијат во бременост и прилично се скапи.Незнам што да правам, дали да продолжам да ги пијам или да ги прекинамА во Пренатас што се кај нас, колку метил фолат има?
Не е многу тоа, мислам дека ти се ок. Сепак е потребен, само не смее да се претера. По тоа што читав по нет, не треба да надмине 1.5 мг (5,000 IU) дневно. Во тие од вториот линк има повеќе. Безбедни дози се сметаат до 10,000, но навистина нема потреба од толку, зашто внесуваме и преку храна. Во Пренатас има 415 микрограми метилфолат.