Во фемибионот има и метилирана,како и да е и обичната мислам не шкоди....само што метилираната полесно се абсорбира...
Да мојата метилирана е исто од jarrow и мислам дека е многу добра но некое време ке мора да ја прекинам таа да земам друга која не е со Б витамин бидејки подолго време ја користам баш таа и можно е да дојде до предозирање од тој витамин. За секој случај следна порачка ке ми биде само метилирана фолна без додатоци. Друго што користам има многу неможам ни да набројам ама од за мене побитните се магнезиум и тоа малате да е формата тоа е некако најдобар, витамин Д обавезно, Ц витамин (L-ascorbic acid) најдобро се апсорбира и Иноситол. Ги има уште многу ама нормално не се секому потребни па да не ги пишувам за џабе.
Ауу многу е тоа, да забораиш со си порачала бре работаваништо уште вечер после 12 барај си пари назад што е многу многу е
Јас ги нарачав овие,чекам да ми стигнат,кај нас метил фолат и метил б12 во пренатални нема,не ми се ризикуваше со обичен б12.
Се продава и инозитолот посебно значи. Јас пијам фертилимин, има добра комбинација на витамини, ама и таму има обична фолна, а со мутации сум.
Последно што прочитав, ова https://www.cdc.gov/ncbddd/folicacid/mthfr-gene-and-folic-acid.html Во различни извори различно пишува, се дозбунив скроз. Петличковски на имунологија ми рече дека за мутацијата можам или 2000 мг фолна или 1000 мг метилфолат. Сега проверив, и на листот од резултатите позади ми напишал така. Баш ми напомена, некои викаат дека не процесира, но нема врска само треба поголема доза од обичната фолна. После читав за тоа дека блокира апсорпција, па се испобунив. Па го најдов ова од линкот и хаос е се'. Да не знаеш кој крај да го фатиш со витаминиве.
Здраво женички утревечер во 19 часот таше ќе биди во групата на фб здружение за бебе по пат на инвитро
Јас баш прееска ова го читав. Еве погледни. https://americanpregnancy.org/infertility/folate-vs-folic-acid-68699
Е, то не мојш да знајш Во многу други извори пишува дека не треба да земаме обичен. Ете ко тој извор на @parisian chic. Јас земам метилирана баш поради тоа што прво тие извори ги најдов. Ама после мноооогу замарање, уште понејасно ми стана.
Девоки помагајте ми истури инекцијата фостимон ставив само една наместо две во аптekа нема никаде само гонал има ми рекоа исто дејство имала ама докторот го нема да ми одговори дали да ставам таква?
Фала ти на одговорот.И јас мислам дека не е преголема дозата, а и препорачана доза е две таблети на ден, ама јас поради тоа што фолната и б12 ми беа покачени над нормалните вредности, па земам по една.Ни сепак мислам дека би била помирна да нема воопшто вит а Пренатас мислам дека се добри, во комбинација плус со вит д, магнезиум и дха.
Гонал е исто фсх како и фостимонот, но се од друг производител и важат за поквалитетни од Фостимон. Според мене, подобро да се боцнеш со Гонал отколку да внесеш помала доза. Но, сепак, одлуката е твоја.
Јас се боцнав со гонал те послушав па даш шта даш каква паника ме фати се испотресив никогаш не ми се случило да ми испрска од иглата изгледа воздух имаше офф бее сега што сака нека биде веке се боцнав фала мила на брзиот одговор
ме немаше 3 недели,честитки за позитивни тестови,ме фати коронка и не ве читав многу да се пазите вие што одите по доктори Голем поздрав до сите
Luni odi vo remedika ili sistina i pobaraj nekoja sestra od ivf oddelot pobaraj da si kupis inekcija tamu sigurno imaat Da se resaktiram vidov deka si zavrsila rabota ne se sekiraj Gonal se isto fsh koga ke odis na pregled kazi mu na doktorot
Јас сум читала дека дури и како токсична е,којзнае...небитно јас веќе сите витамини ги внимавам да се во природна форма.