Да му пишав и на докторот но додека тој ми одговори јас веќе се боцнав а ми олесна кога ми кажа боцни се исто било дејството јас не сум од скопје затоа, инаку секако ке најдев таму ама добро е што најдов и гонал кај нас. Фала ви мили
Zenski aj ve molam da mi kazete za kleksani da mi pishat vo izveshtaj za da mozam da gi refundiram,za kade treba da zemam upat za ginekologija ili trnsfuziologija?
Трансуфизиолозите веќе немаат право да даваат извештај..извади лабораториски упат за ддимери и хемостаза и упат за специјалист гинеколог.Со резултат од крв ќе одиш кај гинекологот и ќе ти даде извештај.Ова е најпресно искуство од пред една недела.
Dali znaete ubiquinol od 200mg dali ima nekade...nigde ne najdov kaj sto prasav ima samo na now firmata ama od 50mg. I magnesium glicynate isto ne najdov nikade.
@princess5 @Лаура82 Znaci nemoze veke upat za ginikologija za ginikoloskhka ambulanta 2 soba br.36 mislam taka deka beshe?
Не знам за Скопје јас во Струмица имав закажано на трансфузиолог но ми рече докторката дека не може да ми даде извештај и само ми земаа крв и после со резултатите и упат кај специјалист гинеколог и веднаш завршив работа..Прашај си за секој случај ама мислам најдобро е да си земеш директно упат кај гинеколог .
Во Македонија нема, само Бугарија ама најефтина варијанта ти е да си порачаш iherb ili healtymouth јас од таму порачував последно ама се чекаат месец може и повеќе
Најдобро провери со матичниот јас за пред ифв секогаш имав извештај пд трансфузиолог иако сега тешко се закажува (само за небремени)а бремените проверуваат димери па идат на Гак...
Е ај женски пак да се појавам уште еднаш на темава после 2 ЕТ. и еве го моето искуство. Значи на 23.10.2020 го направив вториот ЕТ, а претходно правев скречинг на 23.09.2020. На 05.11.2020 направив тест бхцг излезе 77.1, во лабораторија ми рекоја честитки, а тимот кој што го правеше ИВФ то не беше задоволен па ми рече да направам по 2 дена уште еден тест. Направив во друга лабораторија но таму вредностите беа пониски но исто покажуваа 4 недела (рез. 35.34) исто да не заборавам направив домашен тест на кој што се гледаше бледа линија(подолу ќе прикачам), по тие резултати ми рекоја да направам уште еден тест преку крв и бидејќи во две различни лаборатории го правев решив паралелно во двете да го направам во понеделникот на 09.11.2020 и селдуваа следниве резултати(од првиот што беше 77.1, вториот излезе 64.6,а во другата лабораторија од 35.34 вториот излезе 53.39) тест 2 домашен повторно и подебела линија, а тимов доктори ми вика да прекинам терапија но јас им реков не се откажувам(не ми дава срцето). Добро рекоја ајде во петок повтори пак и ќе решиме што ќе биде. Денес направив пак домашен излезе уште подебела цртка. Е сега мозоков сега ми е каша Дали е можна касна имплантација? Што мислите вие?
Секако дека е можна касна имплантација, и не се когаш бетата се дуплира правилно, но не треба да паѓа. На тестовите се гледа дека е подебела, но јас би те посоветувала да провериш бета пак
Зошто се скептици на се позитивно не ми е јасно? Ај почекај уште ден два па повтори бета. Дај боже да расте бетата ❤
Мила мое мислење не прекинувај терапија се додека гледаш линија на тестот и повторувај ја бетата на 2 дена како е можно ова со лабораториве со ова бетите чудно ми е како и дае слушај си го срцето се додека гледаш линија не прекинувај терапија среќно