Vo izvestajot od doktorot stoi samo n97 zenski infertilitet i tolku, poveke nema objasnuvanje, dodeka naodite se vo red
Ако имаш проодни јајцеводи и ако спермата е добра и без дијагноза Фзо бара 4 инсеминации да се направат пред да се поднесе барање за ваучер
Здраво на сите. Имам ваучер за ин витро па се мислам помеѓу Др. Гурзанова од њу борн и Др. Стојковска од ре Медика. Ако некоја правела ин витро кај овие докторки ве молам споделете искуство.
Idi na sosema treto mesto i plus na ovie dve mesta. Mora da bide . Samo pozitivna misla i treta laboratorija
@Milce89 @BelataMasai @Macufceee11 Ви благодарам за поддршката се надевам на поубави резултати во Петок. Со Бог напред само здравје
Девојки, што мислите дали фондот би ми одобрил ваучер, после вонматерична бременост, еден отстранет јајовод, и другиот не баш прооден (после хсг имам предлог за лапароскопија) но би сакала да се обидам директно со ифв.
Девојчинаа до кога мојов неуспех?БЕТА 29,5 ниска...следува спонтан абортус..прекинал со развој така рече др Трајковски...а јас во понеделник цело дневна огромна главоболка 60 со 93 притисок...кога ппвратив вечерта се вратив во живот!имам 2 ембриончина замрзнати...ова ми е 2 спонтан!ве молам што и какви испитуванја да правам зашто немам веќе памет!др рече за 2 месеци пак да се обидеме!
Аах бе мила Сигурно и докторот ќе те упати дали да правиш некои други испитувања.. Јас кога имав биохемиска и мене ми беше тука некаде бетата, околу 30.. ама докторот брше убеден дека ќе расте, што за жал не се случи..Кој ден од трансфер ти е?
На 24 октомври беше трансверот,но зошто ова ни се случува? На 5 ден ми беше трансвер се убаво беше!јас мислам сабајле пак да проверам бета!
Провери, ќе бидеш сигурна бар.. Несакам да то давам лажна надеж, но не секогаш 2+2 се четри..Од се срце ти посакувам да расте Скроз те разбирам како ти е, ама верувај дека нема нешто што може да направиш, како треба да биде ќе биде.
Да така е 3 среќа белким ке биде се надеваме се бориме тоа е животот!фала на бога што имам замрзнати тоа ми дава поттик за успех!сега ќе одмарам па здравје во нова година нови сили!
Да @Luni така и планирам на толку цртки што прв пат по 10г ми се случуваат овие сакаат да прекинат терапија, јас не се предавам па макар и сто хормони да се изнаколкам, може ќе бидам чудо на природата од кај да знаеме може на 12 ден е имплантирано, пошо колку што изгуглав краен ден за имплантација максимум бил 12 ден, може па кај мене така да е и не сакаат на тоа да размислат туку ивф прават по книга како што учеле и си прават претпоставки, само тоа ќе кажам. Искрено ме разочараа, сега оставам Бог да си среди се, а здравје ако е се во ред ќе си одам кај матичната до срцева акција и тогаш ќе им се лупнам да видат дека можи и со такви резултати да има успех