Јас мислам да одиш кај др. Трајковски во њу борн најпаметно ќе ти е, пошо јас се мислев исто ко тебе и згрешив што не појдов кај др. Трајковски. Ова е мое мислење сепак ти си знаеш одлучи си.
Ах мила нема правила... (ист случај на почеток на годината се испитано се во ред за на крај ниска бета...) тешко е но послушај си го телото и докторот можеби не се склопиле коцкичките ама откажување НЕМА!
Dr. Gurzanova definitivno. Stalozena koga e najpotrebno, borbena,mnogu dobar strucnjak i poddrska vo sekoja smisla. Moja topla preporaka...
Bigi24 дали сте биле пациент на Др. Тања? Јас кога бев на разговор со нејзе ми остави добар впечаток но тоа не значи дека е и добар стручњак. А за во ре Медика се мислам што ако Др не е на смена за денот на трансвер и слично?
Мене ме водеше Трајковски, ама поради коронава одеа на една недела, и на ден на трансфер се погоди Тања, и не гледав на тоа како проблем, си излезе се ок на крај. Сите вработени таму се посветени. Сигурно и во другите клиники се менуваат ако има потреба, јас во Систина не стигнав до трансфер, ама баш за тој дел не му ја мисли, сметам дека е наједноставен како постапка.
Јас сум во систина, колку што знам не се менуваат, тој доктор што те води тој ти прави трансфер. Имав трансфер во септември, така беше. Сега сум наредна недела, па ќе кажат ако смениле нешто.
Не мора да значи. Ако ти се падне трансфер сабота/недела може и друг доктор да го направи трансферот. Имам видено такви случаеви. Пациентката кај Лазаревски а Поповиќ го правеше трансферот.
Уффф како убаво кажано е така мила што и да треба да биди ке биди господ ке среди ама на тие цртки нема прекин на терапија баш ти посакувам успех и јас сум како тебе борбена супер. Но каков и да е исходот на крај немој да се разочаруваш те гушкам
Те гушкам и тебе @Luni и мора да бидеме борбени и силни затоа што сме ЖЕНИ, а за разочарување нема воопшто бидејќи првиот пат си поплачив дури имав солзи и почнав генералки низ дома да правам и да шетам и само едно реков ОДИМЕ ПОНАТАМУ И НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ, само Бог знае и си реди се, па еден ден ќе си се склопат коцкитеinlove:
За жал, овие ситуации се нормални и мн чести... едноставно имаме мн хромозомски неправилни ембриони. Не значи дека нешто не е во ред со тебе. Најголема веројатност е дека ембрионот не бил добар. Огромна е стапката на биохемиска и на спонтан во прво тромесечие и најголема причина е неправилен ембрион. И кај жените што природно забременуваат се случува доста често меѓутоа ние не знаеме зошто обично не се зборува за тоа, не кажуваат жените дека се трудни пред да направат 3 месеца и ако го изгубат плодот никој не знае. А кога имаат биохемиска ни самите жени не знаат. Да не претерувам ама познавам 5 пријателки кои природно си зачнаа имаа после спонтан. Да не ми беа блиски и да не ми кажеа немаше да знам воопшто дека тоа се случило... Нас ни е мн потешко верувам зошто едвај чекаме да ги видиме тие црти за кои многу се мачиме... ама мора да сфатиме дека е нормална појава и да не се обвинуваме дека ние сме криви или дека нешто не е во ред со нас. Биди силна и позитивна, ќе дојде денот кога сите ќе се израдуваме.
Интересно истражување за имплантација на ембриони во пцос https://www.nature.com/articles/srep38134 Кој сака да читне
Имам уште 2 ембриони замрзнати!што ако и тие се како овој хромозомски?или нема правилаа?ке оставам живот нека тече како е пишано а ке се борам дур даваат годињето!
Нема правила, од 10 ембриони можно е 8 да се неправилни а можно е и само 3 да се. Не можеме да знаеме за жал, освен ако не им се направи генетско тестирање на ембрионите, што во Македонија- го нема. Ти посакувам среќа, верувам дека ти се супер останатите ембриончиња
Точно така сега ке паузирам ке одморам ке идам кај др за 3 недели доволно е што сакат да се заврши до крај работата и ке успеам со верба во бог!поздрав мила
Devojcinja koj vi prepisa ispotuvanje na vitamin D ? Na privatno e 1800 denari pa se mislam dali moze nekoj da mi prepise ili voopsto da ne cekam.. pozdrav
Може да се препише.Јас земав упат од интернист за вит д, фолна и вит б12.Испитувањата ги правев на клиничка биохемија.Платив навистина многу малку за еден куп испитувања.Резултати имаш веќе следниот ден.
Многу ми е жал мила, но не се давај! Штом имаш замрзнати, супер си, јас овојпат пат немав. Слушај си го докторот што ќе те советува за испитувањата за себе дај си време и за одмор. Еден ден ќе биде