Мене пред некој ден ми ја спомнаа др.Стојковска ама јас никогаш немам слушнато за неа тука на форумов а ни вака конкретно за ин витро. А кај неа павев лапаротомија и хистеро (одстранети јајоводи и септум) Посветена е, а колку искуство има околу ивф не знам. А тогаш ми рече дека ке ме очекува за ивф, но јас не се решив баш поради тоа што немам слушнато за искуства кај неа.
Moze navistina poveke bi se posvetila i bi se angazirala otkolku ovie zvucnive iminja od doktori. Sto znam sto da kazam. Ne sum chula od nikoj za nea iskustvo. Ovie poizvikanite doktori imaat premnogu pacoenti i veke ne ni gi znaat ni istoriite ni slucaite. Odi na edna konsultacija nisto ne gubish. Da vidite sto predlaga ona vo odnos na terapija ispituvanja
Да тоа е а колку бев сигурна дека ке биде успешно и уште не се дава ембриончето во мене е уште не сум искрварила!осекам тегоба жал ми е ама мора да сум позитивна еден ден ке успееме!
Може и од матичен упат со термин до ГАК, па од таму ми креираа за клиничка биохемија и веднаш си продолжуваш да ти земат крв.
Скроз те разбирам, јас дури сега искрварив, а веќе на 22.10 знаевме дека не расте . Ама со докторот одлучивме дека ќе чекаме и нема да правиме киретажа (иако во болницата ме убедуваа дека тоа е најдобро). Поттикнавме со капки, вагиналети и на крај со таблети, од толку што не мрдаше ништо. Утре сум на контрола дали е исчистено до крај. Мачно е чекањето, но свесно го избрав овој пат. Од ова искуство научив дека барем можам да останам бремена, И тоа дека ми треба сега време и нема сега да се форсирам, туку ќе издишам. И дека здравјето и личната добросостојба е пред се, па и пред забременувањето. Се се издржува и поминува, секој што силно посакува, ќе собере сили за понатаму Те , соборке моја !
Оф душичке терет мака со деновизнам како е ова по втор пат јас го дочекав првото беше со киретажа ама еве сум уште посилна ке ни се врати енергијата ле успееме!кажи ми што ве советуваше др за иднина?треба да бидеме здрави мое мисленје за да родиме здрави деца во следната година!
Оф душичке терет мака со деновизнам како е ова по втор пат јас го дочекав првото беше со киретажа ама еве сум уште посилна ке ни се врати енергијата ле успееме!кажи ми што ве советуваше др за иднина?треба да бидеме здрави мое мисленје за да родиме здрави деца во следната година!
Јас планирам да ја посетам за консултација за ивф. Ја познавам лично и имам искуство со неа од пред 3-4 год, во врска со рејувинација на јајници и за жал киретажа. И тогаш имаше малку пациенти, но имаше успешни исходи. Не би знаела да кажам колку проценти има успешни ивф постапки во однос на вкупниот број на пациентки кои ги има. Имам пријателка која успеа од втор обид кај неа. За успешноста, освен докторот, големо влијание имаат и ембриолозите, нивното искуство, опремата во лабораторија. Едно време некој од ембриолозите им замина, ја селеа лабораторијата, но како е сега, не знам. Некоја членка која е во Ремедика би можела да ни сподели впечатоци за овој дел.
Не советуваше да одморам Мислам и дека тоа е најдобриот совет во моментов. Нема успех "под напон", и сосема сигурна сум дека ќе ми користи да се опуштам малце. Од испитувања не предложи ништо, смета дека се што е битно е испитано, да си продолжиме со витамини, за мене и фертилимин и д3, последниов не го пиев претходно. Може и ќе испитам колку ми е ако не ме мрзи, ама за сега пијам мала доза, мислам не може да штети. Здравје следно би пробале на прир.модифициран циклус. Тоа е. Инаку, ако некого го растресе мојот пост за процесот на спонтаниот, се извинувам, бидејќи мислев дека пишувам т.е одговарам во другата тема Се надевам не ве вознемирив
Извештајот за клексани Фискални со сметкопотврда Подврда од матичен за примени клексани и барање за рефундација (плус копија од лк и трансакциска)
Рејувинација во ремедика лани правев платив 60.500 но за жал кај мене немаше никаков ефект амх воопшто не се покачи
Здраво девојки, се враќам во групата во нова борба за здраво и живо бебе!Пред две недели морав да го абортирам моето малечко поради утврдена Трисомија 21- Даунов синдром. Плодот добро се развиваше до 13 ГН со срцева акција но до тука само, се видоа аномалиите и на ехо и веднаш беше направен абортусот. Многу е тешко ова за секоја жена, секој неуспех остава трага и голема болка, после толку мака и неизвесност. Не го пишувам ова за да загрижам некого кој е во постапката, еве и јас ќе се вратам од почеток со нови сили, но сепак сакам да се надоврзам дека треба да се прави пгд на ембрионите и кај нас, сепак многу се бориме за да дојдеме до бременост и тие две недели до тест ни се многу стресни а секако и наредните недели до пренатален тест, секој преглед е неизвесност и грижа, а особено додека се чекаат резултатите од пренатален тест. Ете моето малечко издржа до 13 ГН но претходно никој не ми спомна за ваков ризик, дека сепак плодот и може да се развива нормално иако има аномалии. Се извинувам уште еднаш ако вознемирив некоја од вас која исто како мене се бори за живо и здраво бебе. Имам 38 години и навистина сум загрижена и со милион прашања во главата што понатаму?! Борбата мора да продолжи бидејќи желбата да се стане мајка е поголема и од самата егзистенција. Се надевам сите што сме тука ќе успееме да си ги гушнеме нашите бебенца!
Ох мила, многу ми е жал, премногууу, исплачисе ама знаеш дека мораш да се исправиш повторно Те гушкам
@Sienna_MK душо мила, немам зборови на утеха да споделам, имам грутка во грлото. Неизмерно ти се восхитувам на храброста да пишуваш за тоа низ кое што си поминала, додека се бориш со таква огромна болка. Ќе бидеш мајка, не постои ништо на светов што ќе го спречи остварувањето на таа твоја желба. Само продолжи силно да веруваш.