Знаеш дека не се разбирам многу,но мислам бластоцити се еве пишува на извештајот 2 ембриони -блстомери,а останатите стадиум бластоциста(тие што се замрзнати) ,така пишува во четвртокот ми беше пукцијата.Уживам си тражам комедија некоја да изгледам,по кој ден од трансфер се вракавте на работа јас сум самичка така да ке мора да станувам да си правам доручек,па ми кашаа протеини што значи морам да пазарам тазе храна треба да јадам и така ...
Dusho ako mozesh ovie tri dena makar poveke lezi, Proteini imash vo ribata jajcata sega ima iovesni kasi so proteini i mn. slichni neshta. Najdi nekoj neka ti kupi neshto takvo makar za prvive 5-6 dena pa posle i sma ke mozesh. ova ti go velam za da ne se zamoruvash i opteretuvash a potoa pak podrugo e. Daj Boze za 14 dena da se raduvash (a i nie so tebe) na dve crtichki . A da znaesh mislam i da otidam i kaj dr.Ivanovski na konsultacija chisto samo da vidam shto ke mi kaze. Pozzz mila
Mimidjon Ustvari 5tiot den li ti e?Jas go prasav embriologo od koga racunaat,rece od narednio den.Oti mene mi bese punkcija petok,a transfer ke mi e sreda na 5tiot den.So znaci denot nq punkcija ne se racuna
мила ,ако не се рачуна денот на пукција и денот на трансферот незнам би било 3 дена хехех незнам ,пункцијата мене ми беше четврток а тебе петок ,не се замарам со тоа кој ден шо веке е направено се ,само сега се молам на господ да се фати . @Lbra јас неммам проблем за движење,шетање се си е ок немам никој ,знаеш што значи никој ,јас сум спремна за тоа ,сама бев во се и сама ке издржам и не ми е тешко не се жалам,едно такси до маркет ,нема да се товаам само риба,месо и назад ,друго се си имам ,ајдее ке биде ке се радуваме сите за некои порано за некои покасно ,само вербата да ни остане. Штом ве имам вас што ми треба повеке
@kukla21, ти со сите нас си во тек, до кај сме-што сме... Кажи кај тебе до каде е работата? Доби ваучер? Се извинувам ако нешто сум пропуштила зашто не сум баш најредовна овде.
Ke ja kandisame da podnese dok.za inv.posledno 4d mislam pravese ,nas nemoze da ne oprave ...srcasta e
@mimidjon, ти сега уживај и чекаме добри вести од тебе. А, куклето знам дека паралелно и кај докторот оди, нешто договара и таму. За ваучер, ќе си земе, ако не зела до сега. Еден фостимон е 1400 ден, јас денес морав 2 да докупам, не ми стигнаа тие од фондот. Кога веќе плаќаме здравствено, ако има можност ќе користиме тоа што може. Па, парите на дрво не ги береме. А, @only44you, па ти веќе до тест си стигнала. Браво! Ајде, држам среќа!
Ehee jas 11 ipol iljadi za cetrotide.Plus dostinex 2730,estrofem,aspirin,folna,segq ke treba I crinone da kupam.Oti od tie od bolnicata imam samo do transfer.I si pijam omegazone,vit k,vit d.Tuku aj za arno da e.Ti PlatI li participacija?
I nie si plativme, iako veke bese smeneto. Ni rekoa deka bolnicata nemala doieno izvestuvanje za takvo nesto.
Mene mi vratija odgovor da naprabam HSC-hiseroskopija , maticnata mi rece nema da treba amai baraat.se nadevam deka posle toa nema da pribaraat uste nesto a toa bolelo mnogu?
Da, cetiri dena na hormonska, utre na kontrola so gospod napred. A e ajde... neka odat, samo da zavrsi kako sto treba. Nemozam jas taka na sekoe sestrata da me bucka..plativte li na pultot, treba da platite, mora da platite..da ne zaboravite da platite..
Histeroskopija se pravi pod opsta anestezija , no e daleku poskapo od hscg (proodnost na kanali) koe kosta okolu 6-7.000 denari i se pravi bez anestizija ili so blaga analgezija, no e pak kratko.....Histereskopija kosta mislam okolu 30-40.000denari.
Snezana toa ti se koagulacioni faktori, jas gi pravam redovno, od pocetokot. So toa se proveruva dali ima dobra cirkulacija do plodot. Ako se pokaceni se prepisuva aspirin I kleksan. Cesto se pravat I pred zabremenuvanje, pri slucai na spontani, biohemiska bremenost I sl. Nemas steta da gi napravis. Pozzzz