Може, после првите 20-тина минути пред да се префрлам во соба да полежам ми рекоа дека може да идам во wc.
Добив препорака од имунолог дека добро е да бидe околу 40 ng/mL во нашиот случај. Јас имав добар и побрз ефект кога ВитД го комбинирав со К2 и CaMgZn. За доза, најдобро консултирај се со имунолог или ендокринолог.
Милички да ја споделам убавата вест едно ама јуначе убаво ембионче во понеделник иде во меше кај мама.
Супер, честитки! Едно, ама вредно! Ќе се избори до крај и за 9 месеци ќе си го гушнеш. Редно време е. Со среќа.
Лелее браво!!!❤❤Ептен убава вест...ајде со среќа,дај Боже си расте во меше 9 месеци...❤❤ Понеделник среќен ден!!!!
Здраво другарки, сакав да прашам дали има некој со позитивен резултат од Ивф со донор, тука или надвор, и кои испитувања ги направивте и која терапија ја примавте. Во Ремедика ја даваат основната терапија, а во Њуборн има повеќе. Кај мене немаше имплантација два пати, некој да помогне од искуство? Имам 6 мес да чекам до третиот ваучер, па во меѓувреме да направам нешто. Освен што треба да ослабам, имам 80 кг на 165 см, а тешко ми иде. Некој предлог за нешто?
Zdravo... Zasto vednas so toa mislenje -donor? Nemoj da gubis nades od samo dva neuspesi...Donirani materijali e kraen slucaj posle ekstremno golem problem kaj tebe ili soprugot...vie stignuvate do embrion,znaci nemate potreba od donor..ako problemot e implantacijata,togas treba da se napravat dopolnitelni ispituvanja zasto se slucuva toa,vo konsultacija so dr.-specijalist..se dodeka imas rezervi i soprugot dobar spermogram,ni da pomisluvas nemoj na doniran materijal... Najprvo,smeni go nacinot na ishrana,bidi poaktivna,ako imas nekoj porok,ostavi go,kako sto kaza namali ja telesnata tezinata..i najvazno bidi so pozitivna misla za uspeh..dva neuspesi se samo pocetok na edna bitka za bebe.. Pozdrav i od srce ti posakuvam uspeh❤ P.s moeto prvo neuspesno ivf bese tokmu implantiranjeto koe vsusnost i go nemase..Prokrvarev na 8 den posle ET..pa ete sum 7+2 po vtoroto ivf...
Ќе ти пише @tina2018,ама на нив и овој пат им беше со донирани ј.к.Најверојатно имаат причина за тоа.
Ааа... @tina2018 јас длабоко се извинувам за мојата неинформираност, извини молим те ,не ја знам добро твојата историја,мислев дека само поради неимлантација бараш спас со дониран материјал па сакав малце да те охрабрам...Се извинувам уште еднаш ако се почувствува тажно или навредено... Ич убаво не се чувствувам сега...
@tina2018 си правела скречинг пред постапка? Тоа ја подобрува шансата за имплантација. Не карајте ме, не сум многу упатена, сакам само да помогнам ако можам некако.