Големи борци и лавици најпрво да ви посакам сите до една да си останете бремени со успех до крај Јас би сакала да ми кажете кои резултати и што се ми е потребно за аплицирање за ваучер за ивф? Во кој случај одобруваат без инсеминации? Ако може некоја да ми ја објасни целата постапка? Ви благодарам однапред
Eве не знам колку се чита. Јас бев со 4 инсеминации, кај мене беше се ок, со тератоастенозооспермија сме (мислам така се викаше) и морало 4. Инаку ако имаш непроодни туби со извештај од хсг одма даваат..со Dg.Азооспермија исто така. Зависи и колку години имаш, моја другарка е 37, и слично на мене,дури подобар резултат на спермограм 2 им бараа само...Толку знам, некој што знае повеќе ќе дополни
Фала мила, токму тоа прашувам, што смени вториот пат за да има имплантација. Иначе, си јадам све, супи и салати, ама јадам црн леб, изгледа ќе мора да го скратам скроз. Па да видам резултати. Иначе, и двата пати бев со донор, имам низок Амх 0.01. Фала ти на советите, се најдобро.
@tina2018 Za periodov dodeka cekas se pripemas,prijatelka ima pozitivno iskustvo za pogolem broj jajce kletki od sledniov proizvod(ke prikacam)...ako sakas rasprasaj se vidi za sto stanuva zbor .(Ne zboruvam od licno iskustvo)
Drugava nedela bi trebalo da podnesuvame dokumenti. Sea otvaram obrasci na fzo i gledam deka pisuva potvrda od MTSP za roditelska sposobnost i potvrda za delovna sposobnost od sud. Dali i ova go baraat? Ve molam nekoj sto podnesuval da mi pise. Tamam pomisliv se deka imam spremno
Навистина незнам како оди,обиди се преку инстаграм пиши им,мислам дека се нарачуваат,како што гледам од Србија се...
Se nadevam deka ne baraat i toa. Bidejkji ova stoi vo obrazec broj 1 - baranje za ostvaruvanje na pravoto za BPO i e navedeno kako zadolzitelna dokumentacija.
Не бараат,види горе нели стои да заокружиш брачно,вонбрачно,со дониран....,деловна жена и според тоа зависи и кој документ се доставува.
Немам мои, еднаш ме пратеше матичниот, еднаш бев во Систина. Не растеа фоликулите. Сега пијам Цикло за да добијам. Имам 43 веќе.
Девојки заборавив како беше со декортинот пише 1 од 5 мг ама не пише колку дена знам минатиот пат по трансфер ги пиев сега не пише после трансфер дали еден ден значи или еве на извештајот како гласи незнам како да го пијам?
Мила јас мислам еднаш дневно од 5 мг и дека се мисли за секој ден, оти за капсулите ти е наведено точно три дена а другите дека ти се редовна терапија за секој ден.За секој случај јави и се на сестра Анита утре или пиши му маил на докторот за да не ти биде мисла
По трансфер ќе ти кажат како да продолжиш. Декортин треба секој ден. (Јас 2х1 на ден од пред трансфер, а ќе го прекинам сега во 6та ГН)