Браво на позитивноста, биги. Жал ми е за бетата, ама ќе биде, ќе се израдувате еден ден Одмори колку ти е потребно. Супер е што имаш 5 замрзнати, супер бројка е и можеш да пробаш со замрзнати и пак да ти останат . Ова го пишувам од аспект дека со замрзнати процесот е многу полесен и физички и психички. Ти посакувам успех на следниот обид
Јас исто имав биохемиска со вториот трансфер, но колку што се разочарав толку и ми се зголеми надежта.Биохемиската е добар знак, барем така ми кажа докторот.Многу често после тоа се случува успех.За третиот пат, после биохемиска чувствував дека ќе биде успешно и беше успешно.Ако веќе имаш замрзнати, мој совет ти е да си одиш со замрзмати, зашто така нема толку да го форсираш организмот и шансите се поголеми за успех.Чувствувам дека и кај тебе ќе биде успешен следниот пат
Одличен совет Маја. @bigi24 и јас од моето искуство потврдувам дека после биохемиска успехот е голем. Имав и јас успешен трансфер после биохемиска. Тоа е психички претешко, но матката памти бременост и шансите за наредниот трансфер се големи. Со успех!
Женски, како на природна база да се задебели ендометриум? Со естрофем неуспешно, пак е тенок и не сакам хормони, па ве молам секој совет ќе е добредојден.
Цвекло и ананас. Сепак што се однесува до естрофем јас имав два пати лоши резултати, но третиот пат со поголема доза (4х3) и подолг период (од почеток на циклус) беше задоволителен. Во последната постапка пијам 4х2. Инаку претходно ги пиев 3 пати на ден (кога покажуваа послаби резултати).
Скроз истата терапија ја имав и јас, исто кај Лазарески и исто циклус со летрозол со фостимон. Декортинот ми го намали после првото ехо, т.е.некаде околу две недели после позитивна бета. И тоа прво по пола...па четврт...и така неколку дена. До тогаш го пиев од пункција. Со среќа утре! Да ја имаш мојата среќа, чак и истите денови петок со понеделник како мене...
И јас така мислам трета срека за мене дека ќе биде,и дека со замрзнати е поуспешно и др ме советуваше,е сега се мислам да се добри да се развива плодот,добра ппдготовка со исхрана на организам и стартувам јануари!сите ке успееме еден ден само трпение,што мислиш за скречинг пред ивф?
Сигурно ќе биде, статистички до сега најголем успех има баш кај тој трет обид, а и во секојдневниот живот познавам многу парови кои успеале баш третиот патЈас скречинг правев на 3 јули а трансферот ми беше на 3 октомври.Го правев заедно со хистероскопија.Ако не си правела до сега пожелно е да си направиш.Да знаев ќе направев се уште пред првиот трансфер.Во врска со исхраната бидејќи имаш време до јануари, можеш да почнеш најпрво со чистење на организмот две недели односно да исфрлиш продукти од животинско потекло, па после тие две недели да почнеш со протеинска храна.И секако да си испиташ витамин д, за во случај да имаш дефицит да го средиш до тогаш.Со среќа и со успех овој трет и последен трансфер
Jas od prirodno za endometriumot jadev brazilski orevi I uste gi jadam skoro cela godina veke po 2-3 na den. Plus avocado od vreme na vreme ne go sakam mnogu I ananas. Cveklo nemam jadeno mislam najdobro e svezo ama nekogas jadam od tegla gotovo po ubavo mi e
Јас правев скречинг пред третото ивф и беше успешно,е сега дали од него или едноставно се поклопиле коцките незнам.,во секој случај вреди да се проба.
Мила колку плати за скречингот и дали беше со анестезија? Докторот пред нареден трансфер сака скечинг да направиме, а во моментот не ми текна да си прашам
Не сменив ништо што се однесува до исхрана,начин на живот,немам пороци..единствено нешто што сменив е метформинот што го пиев (заради ПЦОС) со ФЕРТИЛИМИН од Синерџи..(ги пев само месец дена пред постапка до 2 недели по ЕТ и толку) Не обрнав мн внимание на некои промени и додатни испитувања зошто мислев дека така требало да биде првиот пат и дека следниот пат ке вроди со плод... Од срце ти посакувам успех❤❤
Дали некој добил одговор од фондот во скоро време? Документите ги поднесов на 9 октомври и уште немам одговор.
20 000 платив,да со анестезија беше.,после интервенцијата 2-3часа лежев таму потоа домче. Во Ремедика правев кај Др.Петановски
Да да, знам дека ти беше кај Петановски затоа и те прашав И јас сум кај него. Ова мислев малце поефтинко дека е, ама грешка сум била. И ковид тест плус. Ама нека има успех само, другото небитно. Фала за инфо
Devojcinja zdravo, Koga go pravevte prvoto eho? Tocno 6 gestaciska nedela Ili barem 6+5d? Dali zavisi na koj den e transferot t.e 3 dneven embrion Ili blastocysta?
Јас го правев точно 6 недела, кај мене беше бластоциста, но мислам дека кај сите независно од тоа дали е тридневно или петдневно го закажуваат за две недели по позитивен тест, односно за две недели после тие 14 дена од трансфер.Ова за во Њуборн.