Fala Maja, Ako e 14d posle pozitiven test I e blastocista toa e veke 6+5? Taka mislam mi kazaa mene a ako e 3 dneven ke se smeta 6+3. Tocno smetam neli?
Намалија, од 4000 на 3500 Последно правев 13 окт. Може навистина ќе намалат периодов. Гледам Систина е веќе 2700, Биотек 2600. Ако не ги следат треновиве на намалување, ќе си направам наредно во Биотек
Колку мм ти беше? Мене ми е 5мм Плус да не зборам за side effects на естрофемот и тоа 2х2 пиев Но, доколку не успее со храна природно ќе мора и јас такви високи дози
Мислам дека не, гестациските недели се рачунаат од првиот ден на последната менструација.Кога бев на ехо, докторот прво ме праша за последната менструација и според тој датум ми ја пресмета неделата.
Јас за двата ваучери до сега чекав точно по 45 дена (едниот лани, едниот сега летово) така да со оглед и на сегашна ситуација сигурно уште малце ќе почекаш. За првиот ваучер сум заборавила извод од венчаница да ставам, па дополнително чекав уште месец дена. Со лесно и со среќа.
4.5 два пати После на 9ти ден 7мм што беше показател дека до трансфер ќе биде над 8мм. На последниот (успешниот) трансфер не ми ни кажаа колку, но уште на 9ти ден од циклус одлучија дека ќе биде Ок за трансфер. Сепак како што ти кажав 4х3 естрофем, цедено цвекло и ананас, од менструација до трансфер. Се будев покриена во пот од естрофемот, и многу се вознемирував - но по успешниот резултат се изгледа полесно. И сега ми пречи што најмалку уште месец дена ќе пијам 4х2, и никако да се наспијам пошто се будам на 6 часа да се напијам
Прашај го докторот твој дали може да ги пиеш белите апчиња од циклопрогинова, место естрофем, види што ќе ти каже. Многу доктори ги даваат тие место естрофем зошто нема такви нус појави од нив и имаат поголема концентрација на естрадиол во нив.
Jas plativ 6500 mislim vo Sistina pravev isto pred transfer ama bez anestezija ,nema potreba od anestezija toa ne boli.....
Ако е правен скречингот во амбулантни услови и е имало гребење на мал дел од матката може и без.а ако е на цела матка со анестезија е.
Ok no kaj mene transferot bese so donirani j.k I taka mi objasnija vo Ceska deka na denot na test Ili 14d posle transfer dokolku ima pozitivna beta se smeta 4 nedeli plus 5 dena bidejki bese blastocista. Ako racunam od denot na posledna menstruacija dobiv na 2 oktomvri Ili treba da prasam kofa donatorkata dobila bidejki bevme so svezi j.k I svez transfer. Najdov nekolku srranici na google kako se presmetuva I mi izleze isto 4+5 smetajki od denot na transfer so blastocista