Последниот пат ме праша сестрата каде ми е правен тестот, па по тоа си заклучив дека може. Ако не ги намалат цените, не дека планирам да ги прашам дали може, ќе си однесам друг Одговорила веќе Делфина. Ама како и да е без анестезија нема шанси Се згрешив јас да гледам процедурата. Затоа сеа се препотувам кога ќе ми текне
Девојчиња да ве прашам нешто, да ми разјасните Упатот за Имунологија треба да гласи генски мутации и автоантитела така? Денес пуштиле термини за таму. Дали треба да проверувам и Протеин C и S? На упатот за транфузиологија сестрата тоа ми нема пишано, ако треба да земам и за тоа. И хомоцистеин кога да испитувам, да земам сега упат или да чекам резултатите од мутациите?
Драги соборки, Дали некоја ја болело стомак како тежок тег да притиска на долниот дел од стомакот, буквално како кога добиваме (не само јајниците слично на овулација) од форстимони со мериоферт? Трета ми ставија и цела ноќ ме боли и еве се' уште, па дали е нормално, навистина не очекував вакви болки (друг тип можеби ама како за добивање баш и не) Ви благодарам за споделените искуства.. Гушкам..
И мене ова ми личи логично, да се смета од денот на зачнувањето, односно од денот на трансферот плус деновите на ембриончето, а не од денот на последната менструација со оглед дека сме со инвитро и точно го знаеме денот на трансфер.Но кога прашував и овде по групите и кога бев на ехо, ми кажаа од денот на последен циклус.Верувам дека е различно сметањето во Македонија и Чешка.Како и да е, во секој случај, после две недели од позитивен тест, односно четири недели после трансфер ќе можеш да слушнеш срцева акција
Мене инвитро докторот ми смета од денот на трансферот,а кај матичната кога одам од денот на последна менст.разлика е во 3..4дена во поглед на неделите.Кога е со ивф мислам дека е поправилно да се смета од денот на трансферот,може грешам незнам.Како и да е со лесно да се износат само
На мојот упат за имунологија, матичниот гинеколог ми имаше пишано само дијагноза стерилитет, друго ништо.Кога отидов на институтот таму ми напишаа на посебен лист што да испитам.Они знаат се што треба и ќе те упатат за крв.Хомоцистеин може да испиташ кога сакаш, не мораш да чекаш, можеш да го испиташ на клиничка биохемија и имаш резултати за еден ден.На имунологија резултатите сигурно ќе ги чекаш од најмалку две недели па до месец и повеќе.
Сите не болело Ти растат повеќе фоликули и поголеми Тие тежат и јајниците стануваат поголеми Во нормален циклус имаш само еден голем фоликул Сега може имаш 10,15,20..... Јас бев како подвижен балон, не можев ни да се наведнам, ниту да се наместам за спиење...се чувствував како вреќа камења да носам. Така да нормално е
Се согласувам, може и така е по правилно, но во Њуборн мене ми сметаат од денот на менструација.Само ова ме интерисира, како ти ги смета неделите од денот на трансфер, како прва недела плус деновите на ембриончето?
да јасно и очекувам болки и подуеност, но само после 3 инекции?!, болкава е како после хистероскопија, како во најтешкото добивање, во смисла боли комплет, сосе матка и кичма, затоа ме чуди.. очекував болки во јајниците, но ова...ме замисли и константно е башка.. фала ти
И мене ме болеше се комплет и тоа после 2,3 инекции. Ми ја намалија дозата за да не станат огромни фоликулите зошто брзо растеа и после 7 инекции ми ги прекинаа скроз стимулациите. На ехо ќе те видат на следниот преглед па ќе процени докторот дали ќе ти намали доза. Тоа е, болно е ивф, јас тешко ги поднесов стимулациите односно високиот естрадиол. После пункција одма ми беше мн полесно.
Исто и мене почна да ме боли се после 3 инекции. А јас улава фармерки тогаш облеков за на работа Цел ден откопчена си седев, за памет. Уште еднаш не ми текна да облечам
Da Maja I mene mi e logicno toa sto mi kazaa vo Ceska a ja prasav mojata IVF koordinatorka I taa go potvrdi istoto. Duri mi kaza koga ke me prasuvaat za prv den od posleden menzis da go kazuvam denot koga donatorkata dobila. Sega izracunav od nejziniot datum do denot na test ima tocno 33 dena Ili toa izleguva 4 nedeli + 5 dena (za blastocista). Ako se pravi prvo Eho 4 nedeli posle transfer znaci toa e 6 gest nedela + 5 dena. Kako I da e daj boze da ima srceva akcija pa doktorot ke racuna haha Pozdrav od MK Jas vcera dojdov I si sedam vo izolacija pa posle srceva akcija daj boze se vrakam vo Doha
а добро штом така треба ќе истрпиме тогаш.. туку, пошто и јас претходно брзо овулирав, сега ме замисли, прегледот ми е дури во четврток, до тогаш да не претераат фоликуливе хаха како ти ја намалија дозата што велиш, тек на прегледот или до тогаш да ги замарам да ме видат? фала уште еднаш.. Наде, ме изнасмеа гушкам.. да се надоврзам, јас се спремив да правам генералка по дома, изгледа го утнав терминот за тоа а
Три ехо прегледи има во постапката Првиот ехо преглед е на втор ден од циклус Второто ехо мислам дека е на 5ти ден од циклус, тогаш ми ја намалија дозата. А дента на третото ехо ми ги прекинаа стимулациите. Ако имаш рана овулација ќе ти препишат цетротид инекции.