Девојки, незнам дали и на вас ви се случило после неуспешно ивитро да немате осет за доаѓање на циклус, буквално ништо незнам и чекам дури и по 45 дена...? Збунета сум Да кажам дека сум имала редовни циклуси, многу болни и сите симптоми што идаат со тоа и пред и после.. А и првиот циклис после терапијата беше точен, после неуспехот мислам, што се случи после незнам..
Можно е мила, поготово ако си примала и терапија, без разлика што првиот циклус ти дошол на време. За секој случај, можеш да одиш до матичниот гинеколог или пак да направиш и еден домашен тест
Дефинитивно ке мора да одам, можно е да е и од хормоните, али кога споредувам со првото инвитро, чудно ми е, а иста терапија е во прашање... Све е можно освен позитивен тест, за жал, ама нема врска Фала многу!
Жал ми е маре...ама знаеш дека мораш со нови уште поголеми сили да одиш напред во нова битка...Трета ама добитна!!!❤ Дотогаш дај си малце време за одмор,опушти го мозокот и телото... Гушка..❤❤
Devojcinja zdravo pak, Vie sto imavte pozitivna beta I uspesen transfer, dali bevte bez nikakvi simptomi? Absolutno nisto ne osekam ni vo gradi ni vo mese epten e tivko I se zarekov nema da pravam test tuku na 14d odam pravo za krv. Lani po prvoto in vitro koe zavrsi so biohemiska epten me bolea gradite I tocno od denot koga prestanaa si rekov sigurno nisto, prestana da se razviva embrionceto I taka I bese. Posle vtoroto pak epten nisto ne osekav I bese negativno duri nemase ni bleda vtora linija na testot. Znam ne treba da baram simptomi ama nekako mnogu e “silent”. Mi rekoa posle transfer so blastocysta moze beta da se proveri na 10 den od transfer ke pokazi no Jas ke si cekam kako sto e redot do 14 den
Симптоми ако имаш или немаш не се никаков показател...индивидуално е... Може и да имаш некакви симптоми а да биде негативно а и да немаш симптоми да е позитивно ... Затоа релаксирај се гали меше и за некое време да се израдуваш со висока бета..
И да ти кажеме да не бараш симптоми, знам дека нема да не послушаш, значи сите сме исти..Ама мораш да де трудиш Како што сум читала, нема ама баш никакви правила.. Сите бремености различни симптоми, без симптоми негативно, па наредно пак без симптоми и позитивно.. Пушти се серија некоја и колку што можеш релаксирај се
Јас само осеќав како нешто да ми пуцкета да ме чеша во матката..незнам како да објаснам,во градите и немав промена...не можев да дочекам на 12 ден по ет на 3 дневни ембриони направив тест и беше позитивен фала му на Господ да е се добро и понатаму.Ти ја посакувам истата среќа што поскоро ,кој ден ти е?
Апсолутно никакви симптоми.Дури и после позитивен тест се до кај 6та недела.Ниту првиот трансфер немав симптоми што ми беше неуспешен, вториот имав ама заврши со биохемиска, а третиот ама баш никакви симптоми освен на 8 ден кога имав кафеав исцедок и направив тест кој беше позитивен.Секој пат е различен и затоа не мисли на симптоми.Ќе биде позитивно
Толку многу си позитивна што навистина верувам дека ќе биде позитивно овој пат.Едвај чекам да не известиш за позитивна бета
Здравo на сите имали некојачленка која може да сподели искуства за ин витро постапка кај др. Владимир Трајковски од Newborn clinic