Како си разочарана со 4???? Жени со ниту една оплодена остануваат, а ти имаш и да замрзнеш. Не е рано, ембриологот знае и следи како се развива јајце клетката и врз основа на тоа одлучува кога трансфер. Ти посакувам среќа понатака и без разочарувања
Не се малку 4,какво разочарување бре.Ајде со среќа и мисли позитивно.Кога треба да се јават тие знаат,Твое е да уживаш сега.
А зошто да си разочарана мила? Па тоа е одлична бројка...имаш и за замрзнување... А што ако не дај Боже се случеше ниту една да не се оплоди? Не значи дека ако СИТЕ фоликули се полни со ј.к истите и ке се оплодат... Најсреќна биди со 4 оплодени...ние и на ЕДНА се се радуваме...некој за жал ни до трансфер не стигнува... Зависи од нивната зрелост и квалитет ке ти кажат дали на 3-ти или на 5-ти ден ке ти биде трансферот... Со среќа
Мене ми се јавија наредниот ден после пункција накај 11-12 часот и ми закажаа трансвер за наредниот ден. Ти посакувам успех
4 од 8 е одлична бројка. Ете ако ти е за утеха, јас од 15 имав оплодено само 3, од кои едното ембрионче не се развиваше. Во врска со Систина, со првото инвитро бев таму, ми се јавија нареден ден по пункција и ми закажаа трансфер за следниот ден, фактички на 2 ден од пункција. Нека се развиваат како што треба, па нека си растат и најпрво да се пофалиш со висока бета, а по 9 месеци и со бебче во раце. Со среќа!
@lia22 од 12 имав само 4 добри, ги замрзнав. 2 одмрзнавме и вративме, една од нив еве ја си спие до мене Затоа, не се грижи и 4 е убава бројка
Какво разочарување, одлична бројка е тоаа, само позитивно! Кај мене од 17 јајце клетки само две оплодени беа, па пак имаше големи шанси, али ред други раб и бидна што бидна. Важно е само да имаа, да се развива убаво и да се имплантира, друго ништо не е битно во овој момент!!! Стискам палции да се пофалиш со позитивен резултат!
Законски од Јануари 2020, пратки до 45 евра не подлежат на давачки. Од 45-90 евра подлежат на ддв (најчесто 18%). Над 90 евра подлежат на ддв + царина. Многу често можеш и до 90 да поминеш без ништо. Ама тоа е на среќа. Посигурно ти е да си нарачауваш до 45 па да бидеш на чисто
Мила како може да се разочараш е да си ми близу ке те истепам јас со еден фолекул и една јк. Не се разочарав и точно наредниот ден ми се јавија дека трансвер ке имам во понеделник на трет ден и еве сега ми е во меше и си се радувам што имаше барем една немој да те слушнам разочарана да си
Супер е не е лошо, не биди тажна. Едно треба. Убаво е да има повеќе, но ова воопшто не е лошо. Мене ми правеа трансфер 5 дена после пункција во систина, т.е. на 5тиот ден не броејќи го денот на пункција Со среќа
Не преку ДХЛ јас првиот пат не забележав дека сум кликнала со таа опција и платив и шпедиција и ДДВ ми излезе плус некои 3000 и нешто денари, наредните пати преку обично тоа најефтиното немаше дополнителни трошоци
Devojcinja Iskustvo so Synlab? Vo mojot grad zemaat krv no za progesteronot da se ispita kolku e prakaat vo synlab. Da baram drugo mesto Ili e vo red taa labaratorija?
Fala vi na site mnogu za poddrshkata,se podsmiriv malku.Jas po priroda sum si panichar. Ushte ednash fala