Кога се прима хормонална терпија не се препорачува да се испитува хормонален статус. Се' може да ги измести резултатите и да влијае на хормоните. Најдобро е телото да биде исчистено од било какви хормони и орални контрацептиви па после да се проверува. За оралните контрацептиви на пример со сигурност е докажано дека прават супресија на АМХ и треба да поминат 2-3 месеци после употреба и да се провери, за да е резултатот релевантен. Што значи може да влијааат и на пролатинот. Пролактинот ти е многу висок и веќе повеќе девојки на форумов ти скренаа внимание да направиш консултација со ендокринолог, дека најверојатно си за терапија. Вредност на пролактин од 60 и кусур не е нешто што се добива од јадење торта и чипс вечерта пред испитување (не е инсулин) или од ненаспаност. Од нервоза, ненаспаност и стрес, да, знае да се покачи ама благо, и после тоа при следното мерење да се спушти, ама и не мора да значи - јас на пример на последните два наврати не бев воопшто спиена, трчав сабајле пешки на клиника, задишена што се вика ми земаа крв, и пак излезе нормална вредност - еднаш 8, следниот пат 12.
Не ми е јасно од што би можел да биде толку покачен затоа сакам да го проверам уште еднаш. Секако утре имам закажано кај матичниот и ќе видам он што ќе ми каже, дали ќе ми даде терапија или ќе ме прати на ендокринолог. Како ќе ми кажат така ќе правам. Се надевам дека брзо ќе се среди со терапија Фала ви на сите за советите
Провери си уште еднаш,ништо не губиш...ако е пак покачен ќе си примаш терапија,и за ваучер ќе си поднесеш резултат со намалена вредност,јас така направив и мене ми беше малку над граница,па си примав терапија пред ифв да си се симне
Би проверила пак ама па сега пијам микрогинон и не е пожелно да се испитуваат хормони додека се зима хормонска терапија. А не би чекала толку долго за да го проверам пак па да поднесам документи... Мене ми останаа уште брисевите да ги направам и со сопругот да направиме хив и хепатит и планот ми беше до крајот на другата недела да завршам се и да ги поднесам документите во фонд.
Не се секирај, се средува брзо со терапија и да е висок, за неколку недели ќе ти се намали и ќе го направиш пак и тој ќе го приложиш во документите за ваучер
Се е тоа ок, само јас сакам што побрзо да ги поднесам документите за ваучер, најдоцна до крајот на другата недела...
Zdravo devojcinja, Dali za stavanje na Utrogestan vaginalno koristite aplikator? Denes barav posebno ne se prodava pa kupiv canesten vnatre ima eden aplikator. Nekako tesko mi odi so raka I sakam da probam so aplikator. Dali celiot se vnesuva?
Дали ова со прогласувањево на кризна состојба во државава ќе влијае на постапкиве наши?! Пишува ќе се користат капацитетите на приватните клиники
Да, не се продава посебно, јас Mycoril земав и ми е ок апликаторот. Некогаш оди повеќе некогаш помалку, зависи колку се насобрало претходно утрогестанот.
Подобро да поднесеш чисти документи, бидејќи ќе чекаш да се состанат, па ако нешто не им е по кеиф ќе ти пратат писмо по пошта што може и до 10 дена да го чекаш, па ти да направиш тест и да го доставиш и пак да чекаш да се состанат и даа ти пратат одгоовор по пошта. Значи обери го помалото зло, консултирај се со матичната и пиј терапија за прогестеронот, за 2-3 недели ќе го средиш и ќе поднесеш како што треба...јас така направив иначе ќе ме вратеа со покачениот пролактин да го средам па после да поднесам пак
Zdravo zenski.Kade mozat da se najdat Sermatrop alfa osven vo aptekata vo Sistina?I dali se efikasni? Fala odnapred.Pozdrav
Здраво девојки , нова сум на форумов па се решив и јас да се активирам . Јас имам една успешна бременост , но сега маката е за втора, се обидуваме веќе 2 ипол години , па се решив да ги соберам документите за ин витро . Во август правев лапараскопија со која ми се утврдија ендометриозни жаришта се средија колку можело , требаше да чекам една година од овој зафат за да се обудуваме природно ама искрено пак се разочарувам секој месец и веќе не можам . Дополнително ми е и тоа што еднометриозата се повторува мнг набрзо . Сакам да прашам дали е потребно 4 Д ехо со оглед на тоа што имам правено лапарскопија или да си направам за секој случај? и дали крвна слика за хепатит и тоа што е за сида се прави само во Јавно здравје и по приватниве или има и на некое друго место да не давам и затоа пари , а ваму поради ситуацијата не ми се оди ? Поздрав до сите и ви посакувам секоја да си ги види двете цртки и да си има бебенце , нема поубаво нешто на светот !
Pomina transveort,doma sum si. Sega odmor i shto pomalku misli,toa malku poteshko kaj mene,no ke se obidam
Направи си и 4D ехо. Маркери за хив и хепатити може да направите во Железничар кај Беко. 300 ден само со лична карта. Нема гужва воопшто, се завршува за 5 минути, а резултати за два-три часа. Ви посакувам да си ја добиете и втората среќичка што побрзо