Amin Sv.Petka bila zastitnik na decata, zenite, brakot, plodnosta i rodot. Na denesen den se otvarale portite na neboto, i se ispolnuvale zelbite. Jas posakuvam site ovde da si gi vidime meskovcite golemi, site da drzime bebence vo racete i veke od narednata godina site da si cestitame praznici i da razgovarame vo trudnicki muabeti. Gospod neka ve blagoslovi.
A hsg imase li? Nemozam site da ve pratam koja koga i e termin za II no na site posakuvam sto pobrgu, mislam deka sega ja cekavme @only44you da ne izraduva, ako ne se lazam Gushki do siteee @kukla21 a maticniot ti ja podnese li prijavata?
Јас веќд имав поднесено барање во јуни, ама ми одговорија дека предметот ќе го гледале по истекот на 6 месеци од последното ивф. За да не ме враќаат за истечени документи им дадов нови (хепатити, брис, хормони).. Пред средина на ноември не очекувам одговор.
Nemav hsg pred da gi pustam dokumentite i rekov naat Nemav hsg maticnata mi rece deka nema potreba oti se gleda deka problemot e kaj mm
Mila i nie imame problem so spermogramot,a jas pravev HSG,vo fondot obavezno baraat HSG/laparoskopija/histeroskopija,toa im e eden od mnogute uslovi da odobrat vaucer,ne mi e jasno zosto ne te pratila na proodnost na kanalite.
I mene mi pobaraa histeroskopija i posle tos mi odobrija ja pravev na klinika vo skopje kaj tofoski i ni boli ni nisto velisna anestezija za 15 min e gotovo ke polezis malce i si odis kako nisto da ne e i plativ 1250 den
Ако е машка неплодност одобруваат ваучер од фондот и без ХСГ еве чист пример ви е @Stasija правеше инвитро без испитани канали..и јас на тоа се надевав ама еве ништо,ешерихија имам и папот покажа ЦИН 1 сега тоа треба да го лечам
Прекрасни феминки, ве обожавам! Профилот го отворив денес, но ве следам од трансферот па наваму, и ги прочитав сите постови од 1 до денешната 370 страна Сите вие сте едни прекрасни женички, баш како што македонската жена била отсекогаш - борец, достоинствена, исправена, истрајна, домаќинка, мудра, храбра.. На сите до една ви посакувам се најдобро и бебенца! Ме расплакувавте со секој ваш тажен и среќен момент, ми помогнавте полесно да ги издржам сите стравови и недоумици. Инаку, јас сум на 11-ти ден од трансфер. Првата недела помина некако, ама оваа втората, уффф. Ама ај ќе се издржи, немам намера да правам никаков тест до 15-ден.
@kukla21 поточна дефиниција од оваа "еуфоријата поминува, почнува стравот", не можеше да напишеш! Поточно кажано, здравје! Значи во 4 збора, 15 дена имаш опишано. Се присетувам, точно така се осеќав, скроз ми ги врати спомените со ова што го кажа.
Фала мила и на сите останати! На моменти бев - ќе биде, на моменти - нема шанси да биде, а сега сум - појма немам дали ќе биде, ќе си почекам. Ако биде - добро, ако не, тоа е тоа.. живот.