Јајници знаат да болат, сепак имаше стимулации, нели? Не се секирај, нормално е. А и плус како сме наштимани да си го анализираме организмот, секоја сензација ја приметуваме. Најди си занимација и бегај од лошите мисли. Рано е можеби за симптоми, ама ако веќе мислиш, свесно натерај се на тоа убави сценарија да си замислуваш. Лесно е вака да се дава ум, ама и јас додека чекав бев и напната, и секакви мисли ми минеа низ глава, ама тоа е. Ќе помине и чекањето, и мислите, само не им се препуштај на лошите , угодувај си на душичката и најди си работи во кои уживаш
Jas imam pieno ovunorm 6 meseci,i koga pravev krvna slika shekjerot konstantno okolu 6 mi padna na 5.3,ovunorm ima inositol i toa pomaga za nanaluvanje na shekjerot,jas mozam samo da go preporacam na site koi sto imaat problem so zacnuvanje
Procitaj malku povekje za impryl,gi ima samo vo Sistina aptekata i vo edna apteka vo cair,mene mi gi prepisa dr.Lazarevski gi pijam vekje 3 mesec,i sum bremena posle 2 neuspesni invitra,se razbira nisto ne zemaj na svoja raka,ama mozes da predlozis na ginekologot
4 kapsuli,2 sabajle dve navecer so golema casa voda,go piev se dodeka ne pocna invitro ciklusot,posle toa dr.Lazarevski mi go vkluci imprylot,sega go pijam vekje 3 meseci imprylot posle uspesno invitro
Девојкиии помош, триптофемов скроз го заборавив, 50 минути покасно го боцнав. Мислите ја уплескав ептен?
Хмм... овие хормони (т.е вредностите )се многу поважни кај жени Немам искуство за машки кои се препорачани вредности но пролактинот (стрес хормон) е секако покачен..
Фала ви најмногуууу @Bubce38 @Лаура82 Дека ми имаат кажано горе доле 15 минути плус минус и се испаничив ептен
И јас ги имав истите краткотрајни такви болки..се чудев што е,си викам ај може така треба,валда нешто се случува внатре...и се случи! Така да,не се секирај,моментално работата на матката е да подболнува малце...бар јас така тоа си го мислев... Се надевам дека бебуш се тутка внатре и си бара место!!❤❤
Високиот пролактин прави проблем при производството на тестостерон и сперматозоиди. Консултирај се со доктор за ова. Едит: Ако не ти е проблем да споделиш, од кои причини проверуваш хормони и зашто само овие? Јас би ти препорачала да ги провериш и ФСХ, ЛХ, Е2 и ТСХ за да имаш целокупна слика и пак ќе повторам консултација со доктор со сите резултати.
Воопшто не е страшно, не се секирај.Јас кога боцкав триптофем докторот ми рече било кој период од 15 до 17 часот.
Дијагноза астенозооспермиа, досега ниту еден доктор мене не ми кажал што да испитам, овие на своја глава ги имам направено заради дијагноза на спермата, бидејќи и генетските, и спермокултура, уринокултура ми се ок, викам ај и овие да ги направам, и кажете ми кај кој доктор да се обраќам