Jas i posle prvoto i posle vtoroto invitro neuspesno,imav krvarenja na sred ciklus potocno okolu 19 den negde,prviot pat bese tolku jako da vednas otidov vo bolnica,mi rekoa deka e od neuspesnoto invitro(biohemiska bremenost)mi dadoa ergotil kapki i primolut nor i za eden den mi prestana,posle se vrati organizmot vo normala
Хм, значи не сум единствена. Исто средина на циклус после ивф имам крварење. Сега за сега е минимално и знам дека свашта може да очекувам ама ова баш честа појава било...
Девојки, дали за ваучер за второ дете треба пак да правам Хсг? И неможам да ја означам Dunjo Moja разлистував по старите коментари па ако може да ми каже каква е таа обновена потврда за криопрезервирано ткиво бидејќи и ние сме со тесе? Имам уште 5-6 месеци за собирање документи па сакам одприлика да знам. И уште нешто.. досега не сум испитувала Амх па за секој случај сакам да испитам зошто имав мн мал бр на ј.к т.е.2 од кои едната не беше во ред па дали може на државно или е на приватно?
Поздрaв @Adams АМХ може на ГАК или на Клиничка Биохемија да се испита, со упат од матичен гинеколог. Цената е 250 ден, а по приватниве лаб е околу 4000 ден, драстична разлика. За другите две прашања, не би знаела па не можам да помогнам.
Ќе има некој позитивен тест денес? Вака понеделенички, да започне со убо неделава? Ми фали темава. Се вклучувам секојдневно, ве читам нон стоп, се радувам за секој успех, ме растажува секој негативен исход... Јас во мирување до јануари Веќе 8 месеци како ништо немам правено на ова поле, почна нерва да ме фаќа. Кај сум научена јас вака мирна да си седам. Со душа чекам годинава да пројде и 2021 да се вратам во бубањот. Посебни гушки до @Luni И @lia22 мислам беше неделава за тест
Леле фала Бубче за те и јас тебе некако како пишеш и јас сум како тебе јас кога неправев ништо на ова поле мислам нерва имав во мене сега дај боже да биде последен пат да имаме нерва за убаво, незнам зошто ама овој пат не барам симптоми немам некоја возбуда како што имав предходно си велам понекогаш алоо свести се ембриончето е внатре возбуди се малку ама не јас сум сосем мирна дали е некој знак ке видеме на 30 последниот ден од месецот
Te gushkam i jas tebe mila @Bubce38 silnooo ❤ Eve kade e 2021 ke pomine brzo,pak ke i se vratish nazad na borbata i ovoj pat so upeshen kraj (bebush) Kako si? Rano mi e za test tek 4 den mi e denes od transver
Бубче, а мене ми фалиш ти со твоите мудрости Ајде, јануари да се посреќиме. И јас планирам тогаш да пробам пак, здравје.Тешко се седи мирен, ама си осетив дека и тоа си треба. Ај па да бидеме другарки по позитивен тест
Девојки за хормоните од 3 ден Fsh, Lh, пролактин, естрадиол и Tsh дали треба само овие што се пишани на документот од ФОНД или треба плус некои други и дали ако ги направам во Синлаб би ми ги признале или треба во друга лабораторија? Исто и крвната слика, седиментацијата и гликемија сакам да правам во иста лабораторија.
Само овие се потребни.Признаваат и од приватни лабаратории.Јас имав нешто правено на клиника а нешто во Авицена.Немав никаков проблем.
Благодарам мила. Уште ова, дали и за сопругот треба крвна слика? Или за двајцата се само инфективни скрининзи?
@LunaGrey, девојки други, како ги пиете фертилиминот, мислам за времето, докторот ми рече 2 пати на ден, ама не знам дали на 12 саати, дали со доручек и вечера? Пишете плиз
Здраво феминки. Кога сте поднесувале документи за инвитро, ТСХ колку ви било? Дали можам да поднесам со ТСХ 3.8?