Мислам дека нема да ти прават проблем, ама гледај да го средиш до ивф. Консултирај се ако не си сеуште со ендокринолог и гинеколог, идеално било да е до 2.5. Со среќа
Dali vi se slucilo da imate negativen test na 7 den od transfer,a potoa da pokaze pozitiven..se raboti za transfer so zamrznati blastocidi zatoa i porano e praven testot, citam po stranskive forymu so zamrznati blastocidi testovite im se pozitivni i na 5 den od transfer...iskustvo
Jas pravev transver so blastocista 5 dena stara,dr.Lazarevski mi rece najrano test moze na 10 ili 11 den posle transfer
iskustvo so Dokotr Drakulovski Sistina dali ima pozitivni in vitra pristap. dr Lazarevski nema termini do kraj na godinata
Jas sum kaj dr.Lazarevski,posle dve neuspesni invitra vo Remedika i nevidena golgota koja sto ja pominav,najtoplo ti preporacuvam da go pocekas prviot sloboden termin kaj Lazarevski,jas taka se zeznav ne mi se cekase,stara sum bila da cekam,i mnogu tesko pominav.Posle go transportirav posledniot embrion kaj Lazarevski i sega sum bremena.Imam slusano deka Drakulovski e vrv doktor istotaka,no da mozam da ja ispravam mojata greska so odenjeto vo Remedika i gubenje na 3 embriona,bi cekala za pregled kaj Lazarevski i godina dena!
Mene mi kazaa 14 den test od krv, no nemozev da cekam ,nemam nikakvi simptomi pa bidejki e so zamrznati blastociti porano go napraviv i ne trebase da go pravam ...prethodnoto ivf imav pok.temp 3 den odbtransfer i bolka vo matkata 4 den koja traese kratko, testot go napraviv 9 den i bese pozitiven....Ah ovie denovi posle transfer se najteski..prvo ivf ti e?
Pocekaj do 14 den i napravi beta test,taka e najispravno!Te razbiram deka ti e tesko,mene mi e 3 invitro fala Bogu,treta srekja.Nemav nekoi izrazeni simptomi,no imav mnogu golem zamor i na 12 den temperatura 37.Toa mi bea simptomite ,da kazam minimalni,a prvite dva neuspesni imav sekakvi simptomi i na kraj nisto,taka da bidi strpliva uste nekoj den i napravi beta na 14 den.Pozz i izraduvaj ne so visoka beta!
Фала, тоа ми требаше, Да ми кажете дека не мора под саат. Целите терапии околу ин витрата беа со време врзани, па сега малце поопуштено да е Тенкс
Мислам дека за нив нема врска точно време, со/без оброк, затоа не ни спомнуваат. Јас си развив рутина - сабајле 2 пред работа на гладно, па уште 2 приквечер после последен оброк. Види како ти е тебе најпрактично..
Епа ај од ново Пролактинот им е изразен во друга мерна единица се слушнав веднаш со еднокринолог кај што одам на преглед за хипотироидизам го провери по друга мерна едница и излезе дека е 10.951 ( тука е изразен во некои референтни вредности ептен големи) Е сеа за ЛХ не ми кажа ништо посебно а ми е малку повисоко од ФСХ, дали за тоа треба да пијам некоја терапија или не е страшно?
Нема терапија за фсх и лх. Тие се какви што се. Добри ти се и пролактинот ти е добар. Тсх ти е ниско ама претпоставувам си знаеш и си ја следиш тироидната. Шеќерот ти е на горна граница, пробај да намалиш со бело брашно, благо и такви работи, повеќе зеленчук и јатки јади.