Може некако со исхрана да се подобрат ФСХ у Лх? А инаку шеќерот ми е на горна граница дека не бев гладна кога ги правев а ги направив ептен на брзина... ми кажаа од Син лаб дека ќе биде повисок дека бев јадена... Останатите хормони и седиментација и крвна слика се океј нели? За тсх-то ќе ми намалат доза, ми рече одма докторката што ме води. Колку треба да е ТСХ околу 2 нели?
Фсх е фоликул стимулирачки хормон. Се лачи во првата фаза од циклусот, во фоликуларната. како од што зависи? Не зависи од ништо, во различни фази од циклусот различни вредности има. Хормоните се менливи.
Па пошто не може да се влијае на него, така пиша. Од што се покачил за 5 месеци? Тоа ми беше прашањето
1.5,2,2.5 е идеално за тсх. Немаш потреба да ги менуваш фсх и лх. Сосем ок ти се. На Лх никако не можеш да му влијаеш, а фсх може да се спушти малку ако јадеш секое утро суви смокви потопени во маслиново масло. Не си барај проблем каде нема проблем
Се покачил зошто тој циклус така ти се лачел. Може нареден циклус ќе ти биде пак 5, или можеби 6. Хормоните не се фиксни, се менуваат. И не постои апче/терапија со која може да се измени фсх, на тоа мислев. Лх може да се намали со инекции цетротид. Во ивф постапка, жените што имаат високо лх и имаат ризик од рана овулација, се боцкаат со цетротид. Зборувајте со ивф докторите/ендокринолозите што ве водат, мора да ви ги кажуваат овие работи и да ви ги појаснуваат,тие најдобро знаат сепак се стручни лица ...
За време на трансферот многу многу неиздржливо ми се мокреше. Одкако ги вметнаа ембрионите одма ама баш одма станав за во вц ,така ми кажа докторот ... целосно е испразнив бешиката и се вратив каде што беше трансферот бидејќи имав контракции на матката (иако земав лек за тоа пред трансфер) и ембрионите како таласи бегале накај каналите. Со следење и стискање на стомак од страна кај јајници по 5 мин одприлика станав и се преместив на кревет во соба каде лежев и немав потреба од вц. Одкако станав пред да си одам дома чекав кај Докторот ,седев можи 15мин ... и немав никаква надеж бидејќи мислев дека со мокрењето ги исфрлив ембрионите. И така 2 недели без надеж ,си пушев цигари , не лежев многу ... за чудо од двете ембриончина двете се фатија... сега сум 8 ми месец со едно бебе и здравје се молам да биди само се ок до крај . Тоа што треба да биди,ќе биди ... тоа што е наше кога тогаш ќе си дојди. Со среќа на сите да си гушкаме бебенца.
Bas mi e se topi srceto koga slusam uspesi❤ neznaev deka mozele embrioncinata da odat nakaj kanalite,da se nadevsme deka si se na mesto
И докторот многу не ми даде надеж баш за тоа ... " ова се нема случено до сега" но ете Господ сакал ... Фала му на Господ ,со Господ напред секој трансфер да биди успешен
Ретко се случувало да се Земи лек а матката да има контракции , и ембрионите како таласи да бегаат на кај каналите ... а за мокрењето др ми дозволи да станам и да мокрам.
Другарки вчера бев кај Таше и почнав со боцки триптофан до 3 ден од циклус. До вчера ништо, баш ништо не ми беше, а еве сега почнува да ме стега грлото и да кашлам, а и малку како во плуќата да чувствувам некој притисок. Почнува да ме фаќа паника, дали е можно да ме нашло овоа короништево. Незнам што да правам
Мила земи топли напитоци прави си инхалација со невен или камилица ке те опушти и земај витамин ц обавезно ке видеш ке те опушти не мисли на коронава и чувај се сигурно ти е психички повеке ако те боли грло зени ангал спреј друго не ти пимага да знаеш јас бев така пред да почнам и поткашлувв ама еве си лежам со ембриончето во меше чека тест за недела време... Опушти се те гушкам
Да сензитивен е. Сепак почекај. А воедно имај на ум дека и на селф клиир линијата е многу многу бледа н почеток. Ти посакувам две линии