И мојот беше на природен циклус,следевме Лх,прогестерон,чекавме овулација и потоа следеше трансфер со прогестеронска поддршка,и клексани уште пред трансферот јас примав.Во темата "Трансфер со замрзнати ембриони" можеш да прочиташ повеќе искуства.
Девојки ме фати мнигу јак грч во матка бев до вц едвај дојдов до кревет сега лежам и не мрдам паника ме фати многу јак грч траеше минута време што може да биде ајде некни на шести ден имав имплатација можна ама сега девети ден од трансфер што би било некое искуство кажувајте?
Си се вгнездува ембриончето И не туку се брецај на секој грч. Лежи си, одмарај си, уживкај Ти следат убави 9 месеци
Леле бее ами не ми се случило ваква болка обично не паничам ама му пишав и на докторот дури од шо сум се преплашила ајјј кешки за убаво да се ова грчевите не сум имала вака валда оти биохемиски беа а сега дајбоже да биде се во ред
Не се секирај и јас имав така,ме стегаше матката многу и имав болки и пецкања,мислев во секој момент ќе добијам. Кога треба да правиш тест?
Втoрoвo бебе штo гo нoсам ми е непланскo и шетаjќи низ гтц дoбивам ист вакoв грч штo трае минута и тука пoмислив дека сум бремена. Мислам дека е вгнездување.
Фала ви на брзите утехи вие да не сте што ке правев со грчевите hug: Во понеделник 15 ден ке чекам денес ми е девети ден.
Девојки, сопругот пред месец имаше бактерија Proteus mirabillis. По препорака на уролог пиеше 10 дена Цитерал од 500мг 2 пати на ден. Денес му стигнаа резултати од контролна спермокултура и има нова бактерија Enterococcus spp. 50.000 ml. Има ли некој искуство со бактеријава?
Зошто трансфер со замрзнати, кога треба да правиш тест ? Нели пред десетина дена веќе имаше трансфер?
Da mila prasav za nareden pat, ovoj pat zavrsi neuspesno, beta nula I progesteron 11.7. Ne znam zosto ne uspea koga se bese po kniga I skoro perfektno. Mnogu sum razocarana no denes malku podobro I se nadevam narednoto so zamrznati da bide
Девојчиња,жени,храбри лавици.... Мојата бебушка ме напушти...на среќата и дојде крајот... Денес на контола видовме дека се развило до 7 недела,а јас 8+6,без срцева акција...престанала во 7 недела до каде што се развило... Душа боли,солзи више немам... Но елан и уште поголема храброст и воља за понатаму имам... Како сакал Господ, така се случи..подобро сега отколку понатаму да болката биде уште поголема... Здравје Боже ,за 2-3 месеци ме чекаат моите ескимчиња.. Денес ми е денот за плачење,од утре веќе НЕ...од утре-back to the reallity... Ке чекам да се исчисти само од себе,останатото понатаму го оставам во рацете на Бога... Ве гушкам сите,знам колку голема поддршка сте ми и ви благодарам однапред...❤❤❤ П.С ГЛАВА ГОРЕ,ОДИМЕ ПОНАТАМУ СО СЕТА СИЛА ШТО ЈА ИМАМЕ!!!!
Навистина ми е жал, те следам во темава и се радував што успеа, но така требало да биде. Лајкот е за храброста и за тоа што си силна и што неуморно продолжуваш понатаму.
Е баш ми е жал. .точно знам како се чувствуваш ама како што кажа главата горе и спремај се за ескимчињата
Ти ја посакувам цела среќа. Лани истото го преживеав во иста недела. Битно телото ти прифатило плод. Позитивна си и следното ќе биде успешно. Знам те гушкам силна жено
Само да те многу ми е жал, тешко е но мора да се прифати и најтешкиот пораз, но телото го прифатило плодот ке биде наредниот пат сигурно а сега исплачи се и олесни се од тебе, секоја тежина и кажи си восебе наредниот пат ке биде....
Премногу премногу ми е жал Нема правила на овие наши патишта.. Дај си време и начин колку треба да се средиш, и продолжувај кон успех со таа прекрасна енергија што ја шириш. Ќе успееме набрзо!