Zdravo Devojki.Izgleda nisto od mojata vtora inseminacija.Denes gi zedov rezultatite od mikrobiologija i imam eserihija coli i sega dr.mi dade antibiotic Nitrofurantoin i vaginaleti Polygonal 12dena.Po procenkite bas do pred ciklus treba da gi stavam. Nekako maticniot ne mi e mnogu zainteresiran mu vikam ke moze li ovoj ciklus da pravam inseminacija toj mi vika ke mozes,i stvarno neznam sto ke pravam. Mu vikam pa neli obicno so stimulacija se pocnuva od 3 den na ciklus,a toj mi vika po ciklusot ke proverime povtorno mikrobiologija. Neznam veke sto da mislam za edno se spremas i sekogas se pojavuva nekoja precka. Ve molam za sovet
Moram da prasam,osekase li nesto so bakterijata,ili taka gi napravi mikrobioloskite ispituvanja?Jas se boram so nesto a ne znam so sto,mikrobioliski se e dobro,dva pari pravev,a mene me pece,boli,pri mokrenje si zboruvam so boga.
Da ti kazam predhodno nemav nikakvi ama od zavcera pocna bolki pri mokrenje i krv pri brisenje na toaletot.
@sakambebe а каква ти е уринокултурата? Нема врска што брисевите ти се чисти може да ја немаш вагинално, но по симптомите што ги кажа имаш класична уринарна инфекција и мора да земеш антибиотик според антибиограм по направена уринокултура. Се борев долго време затоа ти кажувам.Милион посто имаш ешерихија во урина. Микробиолошките ти се чисти зашто не ти се префрлила вагинално (сеуште).