Исто и јас се мислам што уште да испитам....дали брис од ендометриум...кариотип и ХЛА типизација дали некој знае дали и каде се прават сега?
Кариотип на ГАК, а ХЛА типизација на Имунологија. За Кариотип немаат пуштено нови термини, а на Имунологија пуштија предходната недела, но до крај на декември веќе се е зафатено.
Драги феминки, молам некој ако имал искуство да ми каже.. се спремавме за иуи во декември но маж ми фати корона моментално ја има.. ме интересира некој дали има искуство да бил позитивен а по поминување да сте правеле иуи или им витро? Поздрав голем до сите
Девојки, вчера пункција, а денес се јавија дека не се оплодиле сите, ќе чекале до утре ако евентуално некоја има задоцнет раст?!!! Ви се случило на некоја, да не се оплодат, односно да доцнат во оплодувањето и тоа да е во ред? Фала ви многу на мислењата, ова е страшен момент да се преживува после глупостите што ги поминуваме
Не се оплодуваат обично сите. Некои јајце клетки што ги пунктираат не се доволни зрели и затоа оподувањето е неуспешно. Колку ти извадија? Колку од нив се оплодени? Мене од 17 извадени,15 ми се оплодија. На трет ден имав 9 ембриони. До 5ти ден само две станаа бластоцисти. Другите 7 престанаа да се делат и ги уништија.
8 јајце клетки (ги прашав, добри по морфологија), не се оплодиле и ќе чекале до утре да не има доцен развој или доцна реакција... Дали на некоја и се случило да имаат доцно оплодување како да го кажам, јас прв пат слушам... фала
Епа мене ова ми е криво, самоиницијативно да испитуваме некои работи, за кои искрено прв пат слушам незнам ни што значат... ама тоа е. На крај се ќе научиме од мака
Може некоја ќе се оплоди. Сепак, од 8 може ќе има некое јуначе. Јас досега сум имала по една или две ј. клетки на кои им давале шанса уште еден ден, но за жал, не се оплодувале.
Kaj mene ednas imavme 3 dve se oplodija prviot den tretata ja cekavme se oplodi na vtor den no za zal na tret prestana da se razviva... Na drugata punkcija imavme dve prvata odma se oplodi. Vtorata ja cekavme pa i taa se oplodi i stigna do blastocista. Ne gubi nadez ❤
Jas da ti go kazam moeto iskustvo Koga go pravev moeto treto ivf vo Plodnost od 8 jajce kletki naredniot den nituedna ne bese oplodena naredniot den kaj 4 se pojavija znaci na oploduvanje i pocnaa da se razvivaat kaj ostanatite 4 nemase nisto na tretiot den kaj ovie 4 sto se oplodija se javija znaci na raspaganje odnosno se raspagaa nukleusite na kletkite nemav transfer Da ti napomenam deka nie bevme so isklucitelno tezok maski faktor i toa i go navedoa kako pricina za situacijata odnosno deka oploduvanjeto e napraveno so spermatozoidi so los kvalitet znam kako ti e site nekako se spremame psihicki fizicki za negativen test ama mislam deka nikoja ne se sprema za sto ako ne dojde do transfer jas bas togas izgubiv nadez i mnogu tesko ja podnesov situacijata Ti posakuvam tvoeto iskustvo da bide za 180 stepeni porazlicno od moeto i da ni se pofalis so pozitivna beta Inaku moeto naredno ivf bese uspesno i veke sum vo 9ti mesec i sekoj moment ocekuvam da se zapoznaam so moeto since ne gubi nadez Ve guskam site so negativni testovi I se raduvam za site so pozitivniinlove: Na site koi ste vo postapka vi pustam sreka IZDRZETE sekoja bolka ke vredi Izvinete na dolgiot post i na latinicava
Девојки мене ми закажаа за лапароскопија и хистероскопија. Е сега, на ден на операција ми паѓа да сум 13 ден од прв ден на циклус. Нели е малку касно тоа? Не примам никаква терапија.
Другарки вчера правевме тест и со мм сме позитивни на короништево. По 4 боцки триптофем прекинуваме ја постапката и здравје после негативен тест од почеток. Чувајте се сите колку можете
Офф бее ти стварно направи тест имаш ли тем. Како се чуствувате Јас па мислам ти помина со чајче... Жал ми е мила но најдобро се да е во ред, лесно и брзо закрепнување..
Мене мила само грлото ме стега, температура немам. Мм изгуби вкус и мирис и сега баш почна да кашла. Се надевам дека тоа ке остане од симптомиве и лесно ке ја поминеме. Па здравје со нови сили Ти како се чувствуваш?