Така нека поминува со лесно само здравје да имаме друго се ке биди.. Јас сум добро повеке одмарам си лежам и малку на воздух преку ден на тераса, си ги имам чат пат така грчевите ама повеке како гасеви нема остри болки па незнам друго како и дае го чекам понеделник за тест директно преку крв
Топло ти го препорачувам, достапен е и телефонски, за некои работи ако не можам да го добијам се косултирам и со др.Ема Петановска, тимски работат и она е исто постојано достапна. Така што можеш да отидеш на консултација па да видиш каков впечаток ќе ти остави
Denes pravev test 9 den i e negativen,pretposfavuvam ishodot ke bide negativen.Se nadevam deka se se slucuva so pricina pa taka i ova trebalo da bide.
Ти посакувам утре да те израдуваат ембриолозите со убави вести сега мисли позитивно и пробај да се опуштиш
За тебе со упат од матичен гинеколог, за сопругот од општ матичен. Двајцата идете за овие. Но, освен што моментално нема термини, за резултати се чека дури и два месеци
Мила јас за ова инвитро последното испитав кариотип, имонулошки испитувања, генетски мутации, скриен шекер , витамин д, хомоцистин, ана, афа и лупус антикоагулат за кариотип само треба упат за сопругот од општ матичен јас испитав во детска клиника но сега мислам веке не испитуваат таму сепак прашај си(за генетски мутации можеш во ману да испиташ)
Скриен шеќер Вит.Д хомоцистеин на клиничка биохемија Кариотип на гак (ама моментално нема) За генетски мутации ана афа и сл на имунологија
Вака јас си отидов кај Јани Ангелковски на трансфузиологија тој ми напиша за на клиничка биохемија за хомоцистин а за афа ана и лупус си отидов кај нас во државна во трансфузија во мојот град дека не сум од Скопје а кај нас нема реагенси и од кај нас ми напишаа што сакам да испитам и ми наплатија од самата болница потоа отидов на трансфузиологија во Скопје го дадов листот за што имав наплатено и само ми зедоа крв и за 2 недели ми беше готов резултатот а за кариотип ке ти пуштам број во л.п.да се јавиш дали прават испитувања доколку не прават ке видеш со матичната
Borbata prodolzuva nema otkazuvanje, samo so pozitivni misli i pokraj celata golgota sto ja vrvime sleden pat ke uspeeme❤
Devojki ve molam za vase iskustvo, 7 ma nedela sum i dva dena imam postojano nemirni creva, non stop sto i da jadam. Dali e ova za panika ili pa mozebi e normalno? Fala vi na site
Женски јас уште крварам, не е од овулација ова..баш како циклус,обилно, веќе 4ти ден некаде. Се јавив на д-р, ми дадоа капки едни, 3 пати на ден. Ако не се смири да одам на ехо. На 14 ден од циклус ми почна,откако ми заврши првиот циклус после ивф..прво малце као на хартијата,па се повеќе и повеќе... да напоменам, после неуспешен трансфер, добив прв циклус уште пред да направам тест и да прекинам со терапија (чудно затоа што читам прекинуваат па добиваат,јас обратно). А сега место овулација,крварам како заклана Не ми се иде утре ич,ми е страв. Инаку имам и миом субмукозен. Се филмам свашта сега. Некој ако има слично искуство да сподели. Thanks
Јас пред една недела правев пункција,се решив да собирам ембриони. Одбивам веќе било какви инјекции и само Кломифен 5 дена, извадивме 2 ј.к (минатиот пат со 30 боцки една само). Ембриологот ми се јавуваше секој ден ,се развиваа до 3 ден,но според нив доколку издржат до 5 ти тогаш би било тоа ,тоа.И еве остана една бластоциста,ја замрзнавме. Па одиме на втора рунда. Ја прашав ембриолот зошто престанува развојот, вика зависи од гените, морфологија на сперматозоиди.... ќе одам некој ден на убав разговор,па ќе ви пренесам.