Na urinokultura ne izleze nisto,cisto e,antibiotici pijam veke treta nedela,nolicin,citeral i vibrimacin.Znaci poveke ne mozat da dadat zatoa sto e se cisto,mi e strav da ne mi se prenese vaginalno a se spremam za in vitro.Sakav posledno da probam so inekcii,ama site se ograduvaat oti mikrobioloski nema nisto.Kazi mi dali koristese nekoi vaginaleti,bar nesto na svoja raka da zemam?Kolku vreme se borese so bakterijata?Imam milion prasanja....
So bi pravela bez vas.Ogromna podrska ste mi.Mnogu me ohrabrivte I me napolnivte so pozitivni misli.Ve sakam I ve guskam
Da,ama bakterioliski se ispituva,procesot trae tri dena.Jas za drugo ne znam,ako znaes nesto,daj predlog oti veke nerven slom ke dobijam
не знам и јас. на обична мокрача секогаш ми наоѓаат по некој леукоцит, но многу мала бројка. на микробиологија се е чисто. Но денес еве пак ми се појави бело прање, и ме чеша. Скоро секој месец недела две пред да ми дојде. Со циклусот се изчистува. Јас го решавам со ракија. Не ми поминува, ама мислам дека се намалува. Уринокултура, тоа ќе си го запишам to do, наредниот месец ќе одам да ми испитат, прво да ми дојде.
Ako odis najubavo e odma, urinokulturata nema vrska so ciklusot a I ako is imas nedaj boze ne se cisti tuku taka. Moj sovet to e da si odis uste utre za vo petok da ti se gotovi rezultatite vo sprotivno ako odis cetvrtok, petok ke treba cel vikend da cekas imozno ponedelnicki da ne se gotovi.. Pametno e sekoj povremeno da si ispituva ama mislam deka nemas ti problem so toa, I mene licno pred da mi dojde ponekogas mi se pojavuva cesanje jas predpostavuvam deka e kandidata. Srekno mila I kazi sto ke napravis..
Za urinokultura od vecer ke se izmiete dole, i sabajle so prva mokraca prviot mlas mocka go pustate nekolku kapki pa potoa dovrshuvate vo cashkata sto e. Mislam deka ubavo objasniv, samo se naglasuva deka za urinokultura i ne e skapo okolu 400 denari privatno.
Mene mi rekoa prvo so kamilica da se izmijam,a posle ne prviot mlaz,vtoriot ama nikako da ne se prekinuvam
Site se borime so problemot neplodnost,site posakuvame bebcinja vo racete,celiot toj proces e macen i tezok.Toa ni e edna i edinstvena zelba,daj boze na site ovde da ni se ispolni.Ama veruvajte mi,koj ne e osetil vakva maka,mu posakuvam nikogas ama bas nikogas da ne oseti,ova e mnogu tesko i macno,i zatoa izvinete mi ako zamaram so prasanja okolu ovaa situacija,nemam veke koj da prasam,dr velat nemas infekcija ne znaeme kako da te lekuvame,a mene bolkata i pecenjeto mi prodolzuvaat.Nerven slom ne mi bega,se plasam za in vitroto,nema da mozam da go napravam,oti imam strasni bolki.Apstinirame veke dve 3 nedeli,i taka me boli
@sakambebe ne zamaras zatoa sme ovse kolku moze da si pomagame eden so drug.... Ti posakuvam so pobrzonda pomine ovaa cudo. Da pobaras mislenje od drug doktor?
Има убави инструкции како се остава примерок за уринокултура на страната на авицена. Треба миење дента кога се остава, со сапун и како што кажавте, не првиот туку вториот млаз.
Женчиња мои најдраги и најмили..... Јас конечно си ги видов моите 2 цртки Сега со господ напред и на ехо да биде се како што треба и Господ само убавини кај сите нас да дарува и на сите од се срце ви посакувам да ја осетите оваа среќа и што побрзо сите да бидете со бебенца во рацете
Ne ocekuvav nisto pomalku milaaaa... samo neka se redat uspesite!!! So lesnooooo ponataka, te cekame za mekici
Na site, na site da ni se vrakjaat vakvi ubavini, site go zasluzuvame toa.. mnogu maki pominavme, mislam deka Gospod ke se smiluva na site nas i ke ni podari zdravi bebushi vo mesheto
Sigurna sum deka ke bide taka.... I taka e... Site go zasluzuvame ova... Ve obozavam i ve guskam site najsilno Otidov na rabota......
So sreka dusicke, ti posakuvam lesna bremenost. Da imas zdravi i pravi bebcinja i da bides prekrasna trudnica Gospod neka te cuva i neka ti gi podari site ubavini na svetov! Ajde zavleci noga sega.. edna po edna site da se iscistime od tuka hug: