Health Insurance Fund of Republic of Macedonia regional center Skopje Boulevard Kocho Racin 19, Skopje 1000 02 311 8566 https://maps.app.goo.gl/wkQz2jVtvfJApPj57
Она не сака да ми даде упат, ми вика немаш проблем со вени и неможам да ти зафатам термин и било страв да не ја пријавел некој ако се дознае дека немам проблем со вени а ми дала упат... Така ми рече денеска. А во 8 септември нема термини.
Да, за тоа се користи, 3 g пред спиење. Опушта и одма заспиваш. Јас го пиев пред 3 год, пред успешното ивф.
Јас сум кај него, докторот е супер, внимателен, детален, емпатичен.... Ми се допаѓа и дека не е премногу гужва, а во секогаш ми биле достапни на телефон. Јас сум задоволна. Ти посакувам успех што поскоро
Ах... мила значи објасни и дека тоа е единствен начин за да дојдеш до трансфузиологот нема да одиш онака...незнам што да ти кажам
Ах мила... глупав изговор ти кажува матичната еве и јас бев со таа дијагноза на мојот упат стоеше i83... И кога ќе влезеш кај доктор посебно кај матичен кој ти си го избрала т.е си одлучила да му го довериш твоето здравје каде што може да имаш било каков проблем разговорот треба да остане меѓу вас не знам како би се дознало ова, знаете само ти и др. А и ова не е некое криминално дело. Поразговарај со неа, објасни и.
Така е јас до душата е на секој доктор,после денешниот разговор толку сигурна се чуствувам и опуштено начин барат за секоја жена да успее ти го преппрачувам од срце!
Навистина незнам што да правам не сака и не сака да ми пушти термин, денеска беше 2 смена на работа до 20 ч и досаѓав на тел и несака, освен што можела да ми даде за некои лабораториски испитување, имало таков термин за лабораторија ама и да земам таков термин што ќе постигнам кога незнам што треба да се испита и потоа кој ќе ги види резултатите, кој ќе напише извештај.... Уфффф веќе
Најдобро да си ја смениш матичната....а и нели треба да има и замена кога не е на смена да видиш со таа докт?
Девојки што мислите, дали ќе можам да направам да земам термин за на гинекологија па таму да замолам доктор што ќе ме прегледа да ми даде термин за на трансфузиологија гледам има термини, незнам друга опција
Па со таков упат оди, направи ги испитувањата (претпоставувам хемостаза и димери) па со тие резултати тогаш можеш на гак. Вака е и за трудници. А како што предлагаш ќе треба 2 пати да одиш на гак. Ова со клексаните најголемо замарање е, јас затоа првите 2 месеци не поднесував.
Смени си матичен, нека не се прават како од Марс паднати. Еден куп дупки има во системот и еден куп закони заобиколуваат. Не можи сите матични да се криминалци што им дале таков упат на другиве.
Девојки најпрвин извинете ве замарав со моите проблеми, 2 месеци чекам за тој термин и никако нема, ваучер добив хистероскопија направив и требаше уште ова да завршам и кога ќе одреди Др. Да почнеме со процесот на инвитро. Нешто ќе морам да направам конечно после 5 години стигнав до ваучер неможе ова да ме кочи во процесот ** до сите вас
Zeni borci ke ve molam za info. Onie koi sto se borite so maski sterilitet i ste imale neuspesno ivf sto ve pratile da ispitate sleden pat, antitela,sedimentacija,sto vi smenale vo procedura? Imam mutacija na mthfr ,zemav kleksan i aspirin,tsh vo red,hormoni vo red,zamrznati blastociti,edno uspesno ivf..pa neznam sleden cekor sto ispituvanje dopolnitelno treba da napravam
Моите копии од извештаи се во Систина во картон, а снимките ми ги земаа во фонд кога поднесував за ваучерот (знам не треба, ама ми ги земаа и нив "за секој случај"), а и јас тогаш не знаев поинаку и ги оставив. Ќе направам копија на копиите - од Систина ќе ми дозволат се надевам , но снимките од Фонд можам ли некако да ги побарам, или амин од нив?
Imam edno prasanje, sigurno ne e za tuka no ne znam kaj da prasam, za kupuvanje na vitamini od iherb.com, dali koga ke stignat vitaminite vo mkd se plaka danok?, izvinete sto pisav na latinica no nemam kirilicna poddrska