Може и преку крв,и преку брисеви.. Пошто мојот прв спонтан беше пред скоро 5 год.,знам недела дена после крварењето бев кај матичниот ми зема брисеви и упат (баш така пишуваше на упатот Torch испитување) и во инстит.за јавно здравје отидов,ги оставив брисевите и да,ми земаа и крв,ама искрено не се сеќавам за што...мислам за хормони или седиментација...или можда било и за торч преку крв...не знам точно,одамна беше.. Можеби сега испитуваат само преку крв,најубаво консултација со матичниот,знаат тие што и како треба да направиме... Позз❤
Баш како Torch...и толку... Упат до Институт за јавно здравје..не ми текнува колку пари беше,ама сигурно не е повеќе од 500-600 ден .. Е сега ке си почекаме,сигурно секој ден е гужва,ама тоа е... На приватно незнам дали прават,ама сигурно е 10 пати поскапо..овде нели само партиципација плаќаме.
3.500 било авицена. Не очекував толку да е скапичко. Систина мош и 5.000ки да е. Ќе си идам на државно, посекако ќе идам Ск и за други работи
@Bubce38 jas letovo ispituvav TORCH preku krv vo institut za javno zdravje so upat od matichen ginikolog.Vo ist den odnesov i brisevi i se vkupno me koshtashe okolu 1200denari.
@Twins256 @Bubce38 Скоро бев на Микробиологија брисеви носев, и во Институт за јавно здравје за инфективни маркери. Празно беше и на двете места, само јас внатре. Да ти е мерак да појдеш
Здраво Нова сум на форумов и ви посакувам се најдобро на сите и позитивни резултати ❤ Имам 25 години , дијагноза бордерлине (граничен) тумор на јајници би сакала некој да ми објасни каква е процедурата за инвитро кои документи ми требаат , дали тие на интернет што се за фондот Дали некој се соочувал со тумор па подадол документи за фондот за инвитро? Ви благодарам на сите
Zdravo, dali nekoj ima praveno in vitro vo privatna klinika bez vaucher? Znam deka za sekoj e razlicno ama me interesira od prilika kolja bi bila cena za celata procedura.
~ 2500€. Во зависност од бројот на инекции што треба да ги примиш таа сума ќе биде или нешто помала или поголема. Ако имаш повеќе ембриони и се одлучиш да замрзнеш, тоа е трошок плус.
Низ темата цени за сите протоколи, клиники, искуства. Разлистај ако имаш време. Некоја груба пресметка отприлика би било некои 3.000 евра. Све зависи со каков протолол ќе идете, каква дијагноза имате, какви и колку хормонски инекции ќе примаш...
Кај си бре ти? Знаеш колку пати те барав по темите? Сега видов дека си трудно со второ Честитки срц Инаку за поновите членки да кажам - Стевемила е стар борец на темава. Она за прво дете богами се окози , слободно можам да кажам дека железни пинци обу Десетина година се бореше да ја добие Дариа. Гушки до двете, односно трите #тезарековзамомапак#
Па затоа кој е упорен ке се бори и ке успее многу е битна подршката мислата на самата жена (јас ке усппеам)животот е борба бог да не чува сите да успееме!поздрав до бебето Дариа..и лесна бременост до мама
Здраво мила јас се водев со таа дијагноза. Јајникот што ми остана е оштетен од ендометриоза. Поднесов извештаи, слики се што имав и секако документите што се наведени и добив ваучер. Но оваа состојба многу треба внимателно да се следи. Кај мене беше ризично дека брзо напредуваше и мораше операција. Доколку те следат на ехо, тумур маркерите се мирни и хормоните добри не гледам зошто би те одбиле. Само не ми е јасно како ја утврдија таа дијагноза кај тебе?