@stevemila каде си ти девојко цели 3 години? Се породивме и се изгуби. Навистина ми е многу мило што те читам пак и ти посакувам школска бременост до крај
Pandelka fala najmila @Bubce38 iskreno, problemi imav so zdravje, pa okolu malata. Se zapisav na skolo(medicinska sestra), pa na rabota i eden kup obvrski. A i smeniv tel ne si znaev lozinka, se dur ne spomnav pred nekoj den na maz mi pa proba toj preku mail i uspeavme. I eve me zasega se drzam nekako, mačnini, glavobolki. Utre odam da ispitam d dimeri pa zdravje se nadevam ke bide se vo red do kraj
Fala mnogu, bebeto Daria vo Septemvri napolni 3 god pa mama se resi za vtoro, edvaj. Ve vlečam site za nos koi se vo procedura i vo isčekuvanje
Со лесно идна мама цел дом среќа да ви биде маките се забораваат кога секока жена ке фати бебуш во раце да го прегрне да го мириса да му се радува!верувам ле успееме...
Се боцкал ли некој со Мериофет, како сте реагирале на терапијата? Каде се боцкаат мускулно или во стомак? Чекам циклус па продолжувам со нив. Претходно сум била стимулирана со фостимон.
Во стомак се боцкаат,јас боцкав 3 прашаци со 1 водичка,но дозата ке ти ја одреди докторот.. Немав никакви нус појави после боцкањето,ниту болат,ниту печат...
Сега гуглам дека се прави и на 4 дневни трансфер, и јас до сега само за 3 и 5 дневни сум имала сознание. Со среќа нека ти е
Само гуглам и јас не најдов многу инфо ,ако има некоја друга во слична ситуација нека ми пише во инбокс.
Девојки матичната ми е ма боледување и неможе да ми издаде рецепта за клексаните денес бев кај др Јани ми ја продолжи дозата ми даде извештај дали ке може со извештајотда се рефундираат и накнадно рецептата да се издаде проблем ли ке биде ако не е иста дата од денес рецептата јас морм да ги купам клексани си имам извештај?Аман ова со фондов веќе...
Мускулно ги боцкав тие. На крајот од протоколот ми ги даде, и баш помогнаа да созреат повеќе јајцеклетки.
Јас со извештај купував и рефундирав клексани ова ако е ново за рецепта? (Евентуално розова) од матичната ќе ти треба потврда за примени клексани...а ако ти е задолжителна рецептата сигурно има замена твојата матична Позз (Пс. И види дали ќе ги најдеш клексаните ги нема во повеќето аптеки)
До сега јас не сум земала рецепти за во аптека и фонд'...само Извештај приложувам од трансфузиолог. Последно рефундирав јуни/јули
И јас не поднесов никаква рецепта. Извештај од трансф. имав а од матичната само потврда дека таму ми ги аплицирале. Поднесов пред еден месец вака и ми рефундираа.
Јас испитував Torch на микробиологија со упат од матичен гинеколог , мислам дека околу 700 ден платив
Zdravo devojki, eve sakam da ve informiram deka dobiv vaucer za so svoi jajce kletki i za da bide malerot yste pogolem imav samo dva folikuli od koi sto nitu eden ne porasna ppveke od 3 mm i pokraj postapkaya so inekcii za stimulacija i se ..Tase kaza da se vidi za vreme na ciklus uste eden mesec i po se izgleda tolku ke da e so moi jajce kletki ke treba da probam so donirani, mene verojatno plodnosta mi e skroz opadnata o ogled na faktot sto sum i 44 godini veke. Sakam da ve prasam dali imate iskustvo kako mene da ste dobile vaucer a da ne mozete da go iskoristete ? Ne znam dali moze da podnesam za nob baucer so donirani jajce kletki a ovoj ne e iskoristen i dali vo vakov slucaj se ceka da pominat 6 meseci?
Купи си неколку клексани само со пари без фискална во договор со фармацевт познат ...Парите ги ставаат во плик со име и презиме и ги чуваат. Кога ќе дојде матичната докупуваш колку ти требаат ти даваат фискална за сите заедно и претходно купените. Извештајот може да е порано ама фискалната од аптека и датата на рецепт мора да се совпаѓаат. Купувам се по 30 веќе 7-8 месеци и вака сум правела неколку пати, затоа што морав на почеток да почнам клексани, а имав термин за извешај за ден два. Во аптеката кај што купувам постојано ми излегуваат во пресрет. Вака ме подучи сестрата кај матичната. Читам подоле рецепта не ти треба, ама сме по потекло од ист град и знам кај нас матичната дава рецепт бел пред да купам клексани. Јас земам извештај одам кај матичен веднаш ми пишуваат 30 клексани секој со дата и печат позади на рецептата со потврда нивна и копија од извештај па после одам во аптека ги купувам и поднесувам во ФЗО после последната дата од рецептата. И до сега без проблем редундирале.
Рецепта не ти треба драга...само во аптека ако ти побараат кога ги купуваш... Инаку,дента кога ке го земеш извештајот од трансфузиолог,дента почнуваш да купуваш клексани и немора сите 15 ком одеднаш(или 30,зависи колку ти пишал) туку колку можеш... Кога ке ги завршиш сите,одиш кај матичната,ти дава потврда дека си примила пример 15 ком и со таа потврда и со фискалните и сметкопотврдите(оригинали) од аптека, копија од л.к и трансакциска сметка, одиш во фонд,пополнуваш барање за рефундација, и за 2-3 недели ке ти ги рефундираат...
Можеби да си ги платиш стимулациите и да кажеш во фонд еве овој неискористен останува веднаш да ти издадат нов за со донирани ј. клетки.