Одмори си ја душичката, зошто се стресираш секој ден со тестови. Барем 10 дена да поминат испитај бета и си на чисто. Ќе биде добро .
Здраво членки.Почнав со ивф во Скопје кај др.Лазаревски.Примам фостимон и цетротид,ама исто како да не ги примам естрадиолот бил мал и јајце клетките не биле пораднати доволно.Сега ми вкличи и Мериоферт и сум закажана на 21 ден за крв за естрадиолот и за ехо.Дали некоја членка имала искуство со низок едтрадиол и мали јајце клетки и како го решила?
Кај мене anti tpo е минимално покачено, со вредност на tsh 1,20 докторката ми кажа дека укажува на хашимото иако тироидната сеуште не реагира со покачена вредност... сега соследни резултати треба да видиме каков ќе биде и дали ќе вклучиме терапија. За антителата покрај селенот можеш наутро да јадеш по 3 бразилски ореви.
Колку ти е естрадиолот? Имав таква ситуација. Исто ми вклучи Мериоферт и пораснаа повеќе фоликули при крајот, успеавме да извадиме 6 јк. Според претходното ехо докторот очекуваше да извадиме 2-3, ама ете изненадив на пункција. Секој случај е различен. Примај си ја терапијата, не можеш ништо друго да направиш за да решиш нешто. Многу среќа и успех ти посакувам.
На кој ден од стимулации?И мене ми беше 80,па 100 и нешто (2,3 фоликула),продолживме со стимулации па пораснаа уште 3
Што знам да не си измислувам болести каде што ги нема. Моето ТСХ е повисоко, а бразилски јадев пред Ивф. Мислам само Пролактинот да го симнам и ќе биде ОК, со селен и вит д ќе си продолжам. Се најдобро, фала на одговорот.
Референтна вредност му е до 25, но за ивф идеално би било да биде околу 15.Кај мене беше на горна граница па пред трансфер пиев бромергон по 1/4 × 2.
Дечки мал совет за пролактинот и за тсх. Не се оптеретувајте со вредностите. Само ако се абнормално високи треба да се загрижите. Пролактинот влијае на овулација. Ако е висок, може да не настанува овулација секој циклус. Пошто при ивф ни е се стимулирано, не игра удел толку. Го прашав докторот ми рече не влијае на имплантација пролактинот. Зборував и со Др. Адамова што за мене е врв од ендокринолог, и она ми кажа дека пролактин и од 30 не е висок за во постапка. Муабетот ми е, супер би било да се идеални но и да не се, и да се на горна граница или малку над граница не е причина за паника. Знам дека сакаме се да е совршено при постапка, за да си зголемиме шанси, само не си правете стрес и не се фиксирајте на некои вредности
Devojki veke nekoe vreme ciram za testovi za mutacii itn. Ke moze li nekoj da mi pojasni za sto e toj test, dali nie sami barame ili doktorite kazuvaat i koga e dobro da se napravi? Kade se pravi i kolku cini?
Дали има некоја членка која спремала документи за ивф за второ дете? Нека ми пише лп сакам да прашам нешто..