14 месеци. Знам дека документите може да се поднесат после 18 месеци, ама ме интересира дали ако сега направам пап брисеви ќе важат истите или и резултатите треба да се правени после 18 месеци? Ѕвонев денес во фонд да прашам не креваат.
Незнам како е правилно но најдобро да ти се резултатите откако ќе наполни 18м да не ти бараат после др? ...
Ќе пробам утре да ги добијам. Секако треба да правам пап и брисеви па ако можам да ги искористам тие.
Знам дека е така, ама барам игла у сено. Прашањето ми е зашто не се имплантираа 3 ембриона до сега во 2 различни Ивф постапки. Само ја барам причината и што може да влијае на имплантацијата. Ако докторот вика дека ендометриумот беше супер, и покриена бев со терапија.
Ти благодарам јас порачував од Биотика ама сега ја нема таа што ја користев и таа беше микронизирана од Сан беше поздрав
Јас мислам дека пролактинот треба да се симне пред постапка,и мојот некогаш беше малку над граница,самата си кажав и добив терапија,затоа што висок пролактин дава "сигнал" дека си бремена и поради тоа може да не дојде до оплодување и имплантација.
Пожелно е да се направи ако веќе извесен период немате успех за забременување ,земаш упат за на Трансфузиологија за д-димери,хемостаза и генетски за тромбофилија,ако си осигурана мене мислам околу 700 денари ме кошташе.(Ова што ти го пишав е за што ме упати мојот доктор да испитам пред воопшто да почнеме со постапка).
Немам направено генетско пошто е скапо. Иначе сум Ск Мк. Гледам све освен генетско и тоа прозорецот за имплантација да направам. Иначе ги чекам уште генетските од МАНУ.
Кај нас колку што знам до скоро немаше испитување за implantation window. Тебе каде ти го предложија?
Не е тоа ера тест уствари? Каде се гледа во кој ден е најрецептивен ендометриумот. Го прават во њуборн и плодност ако добро имам разбрано. ERA is short for Endometrial Receptivity Analysis. It is a genetic test performed on a very small sample of a woman's endometrial lining to determine which day would be the best day to transfer the embryo during an IVF cycle.
Да, тоа е ера тест, но кога последно прашував знам дека го правеа само во Плодност.Освен ако од скоро не почнале и во Њуборн.
Немам информација, јас имав намера да правам за последниот трансфер, но сепак не се одлучив.Во Плодност ако се јавите сигурно ќе ви кажат.