Еве имам јас слика од страната на Фондот кои документи требаат. За се те упатива твојот маѕичен гинеколог. Хсг е задолжително а за инсеминавиите е индивидуално доколку не си проодни или со тежок машки фактор не ги бараат. Јас имав пуштено без ни една инсеминација ние сме со затворени туби и со азооспермија и ни требаше биопсија од мм.
Доколку на некој му требаат Cetrotide инекции имам 5 парчиња. Ги купив од Косово, меѓутоа ми ја сменија терапијата и ми останаа.
Девојки еве сега во вц бев и имаше малку кафенко од исцедокот од утрогестанот првпат до сега од позитивниот резултат што да правам и ѕвонев на Анита ме одби попосле пак ке ѕвонам но што може да биде?
Ееее ко малку пати да имаш читано овде за такви кафенки работи. Покриена си со прогестерон , нели? Не паничи и одмарај појќе дур не ја добиеш Анита. Диши дубоко
Браво мила,супер бројка сега пуштамеее голема среќа повеќето да се оплодааат и да си имаш убави ембриончиња
И мене ми се случи еднаш,ми рекоа не е страшно,си примам утрогестан и депо на 1 недела(+пролутекс),освен тој ден ми рекоа да не боцкам клексан.(Може и да се имаш гребнато кога си ставала утрогестан).
Да еве сега и се јавив на сестрата да прекинам аспирин ми рече а клексанот морам да го примам ради мутациите исто и таа ми рече може да сум се гребнала или некое капиларче да има пукнато а ми рече да почнам со пролутекс секој ден во исто време за секој случај... Фала ви на брзите одговори малку се подсмирив
Добар ден девојки сакав да прашам каде можам да испитам генетски мутации? Кој треба да ми даде упат за тоа матичниот гинеколог? Исто и за витамин д како закажувате вие ?
Генски мутации можеш да испиташ во МАНУ, на Трансфузиологија и на Имунологија со упат од матичен гинеколог.
за што ми треба да пијам к 10 и керн? Денес бев кај интернист и ми ги препишава овие за да полесно забременам