Девојки денес ми е 4 ден од пункција и сеуште имам болки во јајниците, лошење и главоболки и крварам по некоја капка. Инаку сега пијам Аспирин, достинек и Дабростон. Имав хиперстимулација па ќе одиме со замрзнување. Некоја со слично искуство? Нормално е да имам уште болки?
Мораш минимум 2л супи вода и исоспорт баш поради да не дојде до хипер и да се намалат болките побрзо...
Kade pravevte punkcija i na mene vakvo neshto mi najavuvaat inaku vo petok treba punnkcija da pravam.
Поздрав Kateruna. Доколку си развила хиперстимулација, битно е да следиш симптоми и обавезно консултирај се со докторот. Точно е дека треба многу течности и електролити, но уште поважно е да се следи прогресот на симптомите што ги имаш (болки, лошење, подуен/тврд стомак, тахикардии, отежнато дишење/губење здив). Јас развив средно-тешка хиперстимулација и ми требаа добри две недели да се стабилизирам, со редовни контроли. Ако веќе не си, пријави кај докторот во секој случај, да знае за симптомиве и да ти ја следи состојбата. Плус така и ти ќе си помирна.
Што таблети се тие Керн? Прв пат слушам. Овие к 10 претпоставувам се Коензим ку10, тоа е антиоксиданс. Делуваат на подобрување на квалитетот на јк
Им го видов составот на Келп сега. Микс од витамини,минерали и антиоксиданси. Пишува дека се за правилна работа на штитната жлезда. Убав состав имаат и сигурно нема да ти шкодат. Но, суплементите не овозможуваат сигурно забременување. Ти пиј си ги нормално, сите пиеме суплементи. Само не очекувај чудо од нив
Женчиња, само што ми се јави ембриологот. 5 се оплодиле, се надевам дека ќе се развиваат како што треба. Господ е голем на сите да ни ги ислуша молитвите
До пункција имав често прегледи и консултации но после тоа мислев до трет ден ќе помине се . Па си мислев првин тука да слушнам искуства да не досаѓам на Др и да паничам
Супер одличен број.. Со среќа и успех Секако дека ќе се развиваат јас кога успев со 1.јк и 1 ембрион сите ќе успеете
Те сфаќам. Нема потреба за паника, само да си бидеш во контакт со др ради симптомиве пошо веќе си во категорија со хипер. Тука ќе најдеш најразлични искуства со хиперстимулација, од полесни до потешки. Индивидуално е како ќе се развива таа состојба, затоа најдобро е да си пријавиш на др и тој/таа ќе оцени за степенот. Не се грижи дека им досадуваш, за тоа се тука и треба да знаат ако имаш мака. Мене самиот др ми напомена дека особено треба да знаат што се случува после пункција кај хипер-респондерс.
@Nithya јас сум со робертсонова транслокација меѓу 13 и 14 хромозом, ми рекоа шансите ми се 50 -50, имав два абортуси, и почнав документи да збирам за ивф и останав трудна природно, на 10 недела од бременоста правевме нифти и фала му на бога се беше во ред со бебушка, еве ја веќе е 7ипол месеци. Здравје за второ кога ќе сакаме ќе пробаме пак природно ако не бива ќе одам турција на оплодување.
Може, немам информација. За интралипид сум сигурна дека треба време да делува, па затоа се дава порано, најверојатно и со кортизолот е така и се дава однапред за да почне да делува терапијата до имплантација во случај да има нешто. Лекарите во Мк. може имат друго објаснување па така прават, затоа ги споделив информациите.
Другарки јас да се пријавам денес имав трансфер со замрзнати, на природен циклус и ми вратија две Сега останува да одмарам и уживам следниве две недели до тест па здравје за Бадник/Божиќ се надевам дека ќе се израдувам