Мила со среќа нека ти е. Ќе се дружиме во броењето денови Господ да не благослови, и сите да не усреќи во новата година
Девојки да ве прашам, протеин Ц и протеин С ми се со вредност 0, дали може да ми кажете што значи тоа, за неколку дена сум на преглед па неможам да дочекам до тогаш за одговор, благодарам
Среќно мила секако ке се израдуваш на тие празници се исполнуваат желбите Бог ке помогне сега одмарај и гали меше те чекам да ни се пофалиш со две црти, или биди како мене со висока бета, јас не направив тест домашен туку ја видов дирекно најубавата бета
Девојки дали би пречело да ставам една канестен вагиналета на своја рака а во постапка сум четврти ден боцки триптофем долг протокол? Мислам дека имам кандида. Проклетите ВЦ-а на работа. Или пак да се консултирам со лекар?
Јас сум ставала за време на стимулации. А ти плус си и со долг протокол. Тек за месец ипол би имала трансфер. Ако си сигурна дека е кандида ставај си
Здраво женски, Поднесов документи во ФЗОМ за прво ивф на 2 октомври ми стигна известување на адреса дека треба уште еден документ за спермограм (јас доставив само 1 спермограм и спермокултура) . Уште еден документ за нов спермограм испративме ск директно во фондот. Дали знаете одприлика уште колку се чека за одговор после прибарување на дополнителен документ? Малку сум нестрплива
Девојки, очекувам да добијам за да проверам хормони на 3 ден. Ова ќе ми е втор циклус после неуспешен ЕТ. Веројатно ќе ми се хаос штом толку ми доцни?? И уште едно прашање: ако имам повеќе параметри на еден упат дали сметате дека резултатите можат да ми ги раздвојат или ќе мора на еден лист да бидат испринтани сите рез заедно? Да земам нови упати?
На еден лист посекако ќе ти дадат резз. Пример имаш еден упат за ЛХ и естрадиол, на друг Амх, на трет вит Д... Све на еден лист ќе ти биде резултатот. Ако ти е за Амх-то најдобро да си го испиташ друг ден
Да...баш за тоа ми е. Одма знаеш што е А ќе ми го земат у предвид истиот упат за да појдам др ден? Или да си земам нов упат за амх?
На 18ти ноември го испратив по пошта сеуште нема никаков одговор, се надевам ќе има одговор барем до крај на месецов
Е што ќе им кажеш? Не ми испитувајте денес амх, утре ќе дојдам. Шкртни го во упатот амх, па следна недела отиди со нов упат
@Inamya, @Alex* ви ја посакувам целата среќа на светов да успеете,се надевам дека годинава ке ви биде со happy end❤❤ Ве чекаме со бета висока со небо!!!
Благодарам мила, дај Боже И тебе ти посакувам новата година да ти донесе среќа, се разбира и да ни ги наполни рацете
A дали знаете некој број за контакт освен оние што се на страната од ФЗОМ. за подетални информации до каде е процедурата. Ви благодарам
Наздравје трансвер чекаме висока бета Повели јас со докторкава контактирав многу е добра и љубезна ќе ти поногне за што и да треба. Мене кога ми побараа докмплетирање ми рече по пошта на нејзино име да пратам
Ти благодарам многу. Утре ќе ја контактирам се надевам ќе ми кажи до каде е процедурата дали е поминато на комисија. На броевите од страната на ФЗОМ само ми одговорија документите се разгледуваат по застареност ништо поконкретно.
Нема за што.. Се надевам дека е сеуште истиот број јас кога ја барав беше пред 2 години. Во план сум и јас да ја побарам деновиве имам неколку прашања.
вчера ми ги препиша интернистката од Филип втори ми рече дека биде на база на јод кој бил есенцијален за забременување е сега не знам
Ахам во ред, ќе ја барам утре се надевам ќе ја добијам да видам дали ќе кажи до каде е процедурата оти после идат празници нема да работат и кизне кога ќе стигне ваучерот