Јас ја имав истата дилема, @ladystardust ми ја разјасни и докторот ми потврди. Тоа значи дека не е детектиран дефицит на протеин Ц и С, односно во ред ти се вредностите.
Уживај во периодов што следува Убави празници се погаѓаат за радост за висока бета, па дајбоже да бидат 2 Па и новата година да почне со високи бети и убави вести
@Alex* @Inamya Среќно девојки Ајде празнично да се пофалите со високи бети, па наредна година со бебушки да ја прославувате
Благодарам мила, Господ само убавини и радости на сите да ни дава. На сите да ни се исполни најголемата желба во новата година
Te poslusav i razgovaravme so doktorot. Se sto mi predlozi ti vo poraka i toj mi go kaza istoto.kje probame so edna inseminacija ovaj mesec. Vie bubce doktorka ste? Sakam uste nesto da prasam
И се јавив на докторкава Билјана уште и е истиот број ми рече јас немам никаков увид неможам ништо да ти кажам ѕвони кај секретарите на тие броеви. Ништо останува да си чекам уште сепак фала...
Здраво Се спремам за инвитро но со висок пролактин сум.ми направија МР на хипофиза и ми рекоа само дека најверојатно се работи за адненом.треба да чекам ред за да ми го прочитат извештајот и да ми кажат за што точно се работи.исплашена сум и не знам дали ќе можам да почнам со инвитро. Дали има некоја со ваков проблем да има успешно инвитро и да роди дете?
Колку ти е пролактинот ? И јас се спремам за инвитро, поднесени ми се документите чекам одговор од фонд. Пролактинот ми беше 63,31 така нешто, но матичниот гинеколог ми препиша Достинекс да пијам по шема 5 месеци, не ме испрати на дополнителни испитувања...
Ќе можеш, ќе ти дадат терапија со Бромергон да го спуштат пролактинот, или Достинекс (со него се спушта побрзо, но не е испитан во бременост и затоа во постапка даваат Бромергон). Исто имам микроаденом со висок пролактин, ама го открив порано пред постапката и земав Бромергон. Не направи тоа никаков проблем. Колку ти е пролактинот? Ако си имала мигрени, да ти кажам од искуство дека терапијава е спас. А може и да не испадне аденом на магнетната, може и да си е чисто а пролактинот да се кренал од стрес. Во било кој случај, се средува. Сигурно нема многу време да чекаш да ти прочитаат резултат.
Ваучер веќе имаш? Мораш веднаш да почнеш со постапка? Може ќе ти треба повеќе време да средиш со толкава вредност. Ќе се консултираш со докторот што ќе ти го води инвитрото, ќе ти даде терапија. Штом постои решение, не е страшно.
Ne sum so vaucer bidejki gi iskoristiv.mnogu povrakjam i mi se zamagluva.neznam koga kje mi go procitaat izvestajot, nevrologija e kovid centar.nikoj ne ne poglednuva tamu, a ginekologot mi rece toa bilo rabota na nevrohirurg
Со снимката од магнет веројатно ти дадоа извештај од радиолог. Тука пишува што се гледа, дали е аденом или микроаденом. Пушти и' на @Bubce38 во приватна порака, и мене таа ми помогна.
Не сум со таков проблем али имам невролог во фамилија. Скриј си име и презиме и пушти ми во ЛП. Заклучена си, инаку јас ќе ти пишев