Јас бев пред 2 недели одприлика. Имаше гужвичка и баталив. Ќе одам друг ден за Торч. Ама стигнав кон 10ч, можеби поранкото нема гужви
Ви благодарам на сите за поддршката. Се јавија денес се оплодиле 4,па сега чекам да видиме како ќе се развиваат. Инаку од прејаката терапија ми се појави полип на ендометриумот . Дали му се случило на некој друг истото и дали се повлекол полипот или ќе мора хируршки да се отстрани?
Јас бев понеделникот. Немаше никој за 5 минути завршив работа. Ич да не се секираш, бтв бев накај 12ч.
Завршив веќе, помина вчера пункцијата. Скоро месец дена ми траеше стимулацијата. 10 дена примав Декапептил кој го боцкав до крај, па потоа некоку дена 3фостимона со 1 мериоферт, па потоа 2 фостимона со 2 мериоферт, па на крај 3 мериоферт со 1 фостимон. Фоликулите растеа многу бавно а едниот јајник не реагираше воопшто на терапијата. Среќна сум што сепак на крај успеавме да извадиме 5 јк и добивме 4 ембриони. Меѓутоа сега ме загрижува полипот
Разговарај со докторот твој дали можеби е подобро да се замрзнат ембрионите и да се направи трансфер некој следен циклус. Полипот може да се исуши со декапептил депо инекција, може ќе треба да примиш една или две па може успешно ќе го снема од таа терапија. Може и сам ќе се повлече. Не избрзувај со свеж трансфер, штеди ги ембрионите,разговарај детално со докторот.
Секој е случај за себе но за првото ифв кај мене се појави полип што го снема пред пункцијата... (и подоцна го немаше и на хистероскопја) така да би рекла не се грижи за тоа сега нека си се развиваат ембиончињата тоа е најважно...
Женчиња, бидна мојот трансфер, две јуначиња си вративме Сега останува да се молам, галам меше и да се радувам за Божиќ. Господ е голем сите до една да не израдува
Мене ми се случи...ги замрзнавме ембрионите,следен месец го имав полипот и по 2 месеца на хистероскопија беше повлечен .Трет месец по пункција веќе имав трансфер на природен циклус .Ајде и кај тебе да има успех
@Angie77 оди во Чешка на ивф. Само мислам првиот пат и беше неуспешно , што не значи дека следниот пат нема да биде све како што треба @Inamya со лесно, пуштам среќа
Девојки имунолог да препорачате добар? Дали приватно или преку фондот? И упат како да биде што да се провери после спонтани абортуси?
Девојки, да се пофалам со позитивни тестови и висока бета преку 900 на 11 ден. На сите ви го посакувам истото. Од симптоми немам ни с Може еден ден градиве ко да болат, наредниот ништо..Но, не ме плаши толку тоа, колку што одма после позитивниот тест проверив тсх кое ми беше под 1 пред трансферот, а сега скокнал на 5А примам еутирокс со години.. Дали имал некој слично искуство, докторот ми рече дека нема место за паника,дозата ми ја зголеми, дека е нормално од високата бета, но пусти страв дури дојде прегледот