Neznam tochno ... bi trebalo da pravat i edno i drugo ... eve nekoj ako pravel na GAK neka kaze ... eden del od doktorite vikaat netreba , so invitro ti go skokash toj del na problem ... ama sepak vnatre vo matkata ako ima nekoe tkivo, zguzvano i sl , mozebi pravi problem za implatacija ... zoshto chitam kaj nekoj od vas tek pred 3,4 invitro pravat histeroskopija
Извини што прашувам, зашто не се согласи? Ако тоа ти ги зголемува шансите за добивање на плус јајце клетки а со тоа поголеми шанси за здрави ембриони, не гледам зашто не. Камо јас да ја имав таква опција. Како и да е, ако одлуката ти е веќе донесена, нема назад и ти посакувам сите извадени да се оплодат и од прва да си имаш и бременост и за замрзнување.
Ete super , fala vi za info ... ushte ponedelnik ke baram upad za da zakazam ... pa chisto da vidi sto se sluchuva ... znam i od edna prijatelka na 3-4 godini nemoznost za da ostani bremena, matichniot ja ubedi pred da pravi dr raboti da napravi histeroskopija ... i zoshto privatno koga sepak imame na GAK ... i odma posle toa ostana ... i beshe odstranet nekoj zguzvan del ...
Интернистка од Филип Втори мислам се викаше Елена Зафировска. Ми ги виде резултатите од хормони и она сама рече ок тоа е хипотироидизам и тоа хашимото според антителата и ми рече мораш Јод. И само кажа Келп не кажа ни какви ни од каде. Сигурна си дека не смеам Јод? Леле ќе си умрам
Ама како не слушаш доктори специјалисти што ти препишуваат терапија и прашуваш по форуми што да пиеш и самоиницијативно одлучуваш да промениш?? Па зарем некоја од нас знае подобро од доктор што треба да земаш? Ниту можеме да ти поставиме дијагноза ние овде, ниту да ти препишуваме суплементи или лекови или било што. Гледам и по други теми пишуваш што треба да пиеш, дали инофолик комби, дали келп, дали фемибион. Дај среди се, закажи си консултации и за второ мислење ако си во мисла, и прави тоа што ќе ти каже доктор, а не ние овде на форум, ние не сме доктори и не можеме да знаеме што е она што на твојот организам му треба и дали имаш ПЦОС или немаш. Па и доктор да е, без да види резултати и испитувања, дијагноза на форум не може да ти постави, ниту да ти даде терапија. И гинекологот твој може да вика дека немаш ПЦОС ако јајниците го немаат типичниот изглед на ултразвук, ама во зависност од андрогените хормони дијагноза ПЦОС може да се постави дури и јајниците да бидат со нормален изглед и морфологија на ехо.
Јас од свое искуство кажувам, сум хашимото хипо, веќе со години сум на терапија, ни пред инвитрото ни сега во бременост не ми дадоа, и ми нагласија дека не треба, затоа и не ги пијам класичните труднички витамини во кои има јод, пијам се посебно. Како и да е, повторно консултирај се, нека не те фаќа паника, многу други витамини и терапија се попресудни за успешно инвитро. И секако одбери добри доктори на кои ќе им веруваш безрезервно.
Убаво ти има напишано @ladystardust . Отиди си кај некој ендокринолог, нека ти ги разгледа сите хормони, нека те упати што да доиспиташ и ќе ти даде терапија. Вака само ќе луташ. Ние можеме да споделиме вака која што пие, но сите сме различни. Во корелација со гинекологот кој те води ендокринолог ќе ти даде соодветна терапија. Не можеш само на интернист да се ослониш.
Девојки сега ми се јавија од 4 јк две се оплодиле а другите две ке ги чекаат до утре има ли некој искуство . Ми дадоа терапија табл.естрофем 3 по 2 ми се гледа многу.
Јас правев пред 2.5-3 години ова време, и искрено супер поминав,чисто е и топло на одделение...персоналот е одличен... Мој совет ти е да закажеш мој термин кај Тофоски (или кај кој сакаш, јас само препорачувам) и со него се ке си се договориш...ке те види на ехо прво,па потоа ке ти каже што како понатаму... Good luck!!❤
Добро утро девојки, ке поднесувам документи за второ инвитро но пролактинот ми е малку покачен 31.7 и тсх ми е 3.4 во граници на нормала ама е висок дали некој имал слична ситуација за добивање ваучер?
Многу /малку тоа е Пиј како ќе ти кажат и не се замарај. Има жени што пијат и повисоки дози естрофем. За јк..можно е и тие да се оплодат
Мила знае докторот и јас пиев 3 *2 естрофем го пиев до 7 ма недела само во намалена доза инаку да ти кажам дека бев со еден фолекул од кои една јк и имав многу надеж и бев среќна што имав барем една и се оплоди и еве терам 8 ма недела си галам меше така да не се замарај ке биди а терапијата како ке ти кажат така прави.Среќно