Јас имав 2 ј.к едната не се подели правилно остана само една и еве сега трча лудува дома. За терапија прај како ќе кажат а пролутекс ќе си ги ставаш до 3-от месец на бременоста а кринон некаде до кај 13 недела така нешто беше не се сеќавам баш
Се јавив во рамус лабараторија скопје ми рекоја дека испитуваат преку крв и ги пракаат во софија 3500ден цена за 10 дена резултати!а јас за 7 дена треба да прабам хистеро а трансвер како што следи во март!нр знам колку е паметно сега да испитам
Баш и јас ќе разговарам со мојот доктор за ова испитување. Иако мислам дека ќе ми каже да Не испитувам зошто посекако планира да ми вклучи интралипидна инфузија
И јас му предложив на др трајковски за НК клетки рече нема потреба ама ај маката ке те тера за се да се испита
Искрено Не знам баш и на мене не ми е јасно. Јас еднаш ја примав во Плодност, неколку дена пред трансфер, ама за жал тогаш сплет на околности па не правев трансфер. Тогаш Таше ми имаше речено дека е пожелно да ја примам, па затоа и сега ќе ја примам. Као давала позитивни исходи. А знаеш дека нашиот др е флексибилен и прифаќа предлози Рано ми е мене за трансфер. Ама читам, мислам , запишувам. И све сакам да примам. И тагаврестим во матка, и атосибан, и прп на ендометриум ќе сакам. И скречинг. И све Ќе видиме што и како ќе биде
Ох бе ако, ако, направи се’ што е до тебе. Преку крв се прима? Баш ме интересира кои липиди ги содржи. Според мое мислење, треба да имаат антиоксидантнен ефект. Не ми е познато ни атосибан ни тагаврестим. Не сум баш во тек со овие новини. Кој прави прп на ендометриум? Нашиов др? Не ми спомнал досега.
Да, венски е интралипидот. И многу долго тече. Мрсна е многу па иде на систем капка по капка. 5-6 саата се лежи. Јас тогаш сакав дома да ја примам,ама морало во болнички услови. Инаку ја даваат и на клиника ( не знам баш на кое одд беше) ама имало мн процедури за да ја добиеш преку фонд
Во интралипидната има масло од соја, липиди од жолчката од јајце, глицерин и вода.Значи содржи неколку вида на маст, омега 3 и 6, алфа липоична киселина... нема сеуште научни докази дека има ефект инфузијата врз исходот, а и ако се храниш добро со храна богата со добри масти и пиеш суплементација, нема ништо плус да примиш од инфузијата од тоа што си го примаш природно
Ееее Луне. Не се хранат сите ко тебе Треба и тие ко мене да "живеат" У бурек и рум плочки има ли добри масти?
Па не е баш ефтина инфузијата,според мене многу полесно и поекономично е да се јадат здрави масти, како авокадо,јајца,риба,јатки... Иначе не се хранам ни јас којзнае што, јадам здраво ама и глупости, баланс
Мислам дека редно е да се приклучам во овој тим и јас и да ви посакам се најдобро на сите. Да не знае некој во која аптека низ Скопје има декапептил инјекции? Ги купив првично во Ремедика, ама далеку ми е да одам, а во меѓувреме треба да си купам. Во зегин и бети ги нема. Фала.
Ooohhh koj dushkii sme nie tuka sobrani ... eden period se opteretuvav i jas taka ... ama po nekoe vreme edna drugarka mi vika , uzivaaj be ... da ne se hranat cigankite vaka kako tebe pa po 10 ragaat i nadvor ziveat ... I togash svativ mozokot niv im e na pasanje , ne se optovaruvaat ... (inaku nemam nishto protiv ciganite/romite bash si gi sakam, da ne me svati nekoj pogreshno)