Imase 4 folikuli bev na dolg protokol ova mi e prvo ifv.. I jas ne znam od kaj dojde ama ete dojde.. Ke pauziram 2 meseci pa ke probam pak verojatno so kratok protokol pa ke vidime kako sto e gospod nikoj ne e
Mnogu spiev...nemozev glava da krenam,pomina i punkcijata 15 jajce kletki mi izvadija,zadovolna sum ,sega odmaram,pozdrav milicki @ar.ik bas mi e zal mila,ke bide sigurno sledniot pat
Здраво на сите. Нова сум на форумов, би сакала да се приклучам на темата. 5 години се занимаваме со зачнување, До сега две, едното со инсеменација, другото природно, но и двата завршија со спонтани абортуси, крај на 8 недела. Еден куп испитувања, уствари сите После вториот повторно се мачиме со зачнување, една неуспешна инсеменација. Одам кај Лазаревски во Систина, решивме со инвитро.Земав пред една недела ваучер. Се јавив за да закажам да се видам со докторот да ми објасни која е постапката, кој вид стимулација ќе ја користи итн. Сестрата ми вика кога ќе добијам од втор ден да почнам да пијам Јасмин. Тоа е утре и после тоа ќе ми закаже кај Лазаревски да видиме што ќе правиме. Е сега прашањето ми е дали сите пијат Јасмин или друг вид контрацептиви пред инвитро и зашто се потребни. Извинете на долгиот текст, некако така чувствував да ја објаснам ситуацијата. Поздрав
ти благодарам @pandelka, сепак прочитав дека не треба да имаш примено антибиотици, а јас се лечам од воспалени дишни патишта. Затоа реков позавршувањето на периодот, се надевам дека тогаш ќе сум здрава Сепак многу ти благодарам за вниманието, и секако од кога ќе завршам, со резултатите ќе сум директ овде @only44you твојата вест ми го разубави денот вчера!! Ти посакувам лесна бременост, и уживај во секој момент
Јас пиев јасмин пред циклусот на стимулација. Мислам дека го препорачуваат кај повеќето. Ги смирува јајниците за да не се направат цисти. @MADO, супер! Тоа е одлична бројка! Јас сум утре на пункција. Само 4 фоликули на ехо, а естрадиолот е 880. Не знам дали има некоја врска висината на естрадиолот со квалитетот на фоликулите, полни ли се, празни ли се...
@MADO mila super brojce, ajde sega da si se razvivaat najubavo i op vo meshe @ar.ik Mila zal mi e, glavata gore, napolni baterii za Novi sili I povtorno vo boj. Da Ni bese lesno nikoja od nas nemase da e tuka..
незнам дали има врска но како што см читала пред пункција обично е над 1000 но кај што е господ никој не ,ке помогне он малку ,не мисли на тоа сега опушти се .
Ме фаќа трема, упрпана сум малку. Што од постапката, што од исходот... Нема бегање, што е, тука е, ќе се тера работата... @mimidjon, колку има повеќе фоликули, толку е повисок естрадиолот изгледа. Само, не сум сигурна дали е индикатор за квалитетот на фоликулите.
@MADO браво женска! Одлично! @Proxima висината наводно ја покажува зрелоста. Јас со 1000+ и мн фоликули трагично завршив. Не се грижи!
Zdravo devojki. Nie samo sto se vrativme od sk. Utre vecer ja stavam stop inekcijata a vo sabota nautro mi e zakazana punkcija. Pa so gospod napred.