Со лесно до крај,бременост како песна и здраво живо бебче за 9 месеци. Знам како се чувствуваш,секое,ама баш секое утро се будам и си велам "абе јас сум бремена" уште ми е како неверно.
Етапно си плаќаш, кое како завршуваш и си плаќап за услугата. Не мора кај нив хормоните, но попрактично е бидејќи ги имаш многу брзо. Јас така еднаш се зезнав во авицена, ми ги утнаа, среќа докоторот беше втора смена па имав време да добијам резултат. Сепак се договараш со докторот за ова. Пункција без анестезија 16.500 плус 3000 за анестезија ако сакаш. Трансферот е 43.500 ако идеш без терапија на природен циклус. А ако одиш класично ивф со терапија мислам дека трансферот е околу 98.000 беше* за ова не сум баш сигурна но отприлика.
Жени лавици, дали може овие во фондот, да се замолат да не се праќа ваучерот преку пошта ми е страв да не залута негде. Има ли опција, да им кажам лично ќе дојдам да си го подигнам. Како оди постапката?
Неможе да залута бидејки каков и да е одговорот (и позитивен)мора да го примиш во рокот за да ако треба да доставиш документ или некаков приговор...
Нема шанси да залута тие не го оставаат така мора на рака лично.,немај гајле знаат тие не е ова мала работа уживај.
Тука некаде во близина сум и јас со подолга борба @brm_brm си се подсмирив и гледам дека имат успех,со лесно бременоста да ти биде на сите маки дошло време да заборавиш...да не бевте вие и мојот сопруг одамна ке се откажев од овој пат...све што не сакав тоа во животов ме најде
Фала ти на одговорот! Хистероскопија и Витамин Д имам правено и се во ред. Каде се испитуваат мутациите? Дали мутации се мисли на Тестови за Хемостаза или грешка сум? Дали ми треба упот од матичен гинеколог или може во приватните болници? Фала ти! Поздрав
Мила најдобро ти е на државно овие испитувања не се за хемостаза овие се генетски испитувања како вродена тромбофилија стекната и се многу скапи на приватно хемостаза д-дмери тоа е друго, со овасе испитуваат најчестите мутации кои се лечат со клексани во ману ги испитав со упат од матичен генеколог како што ти посочив
Драга Лунче, многу ми е жал. Ќе си земам за право да ти го пишам моето доживување за тебе. До сега од форумов, ми се чини дека си разумна, свесна, проактивна, енергична млада личност и ич, ама ич не ми личиш на некој кој се откажува. Впрочем тука сите сме борци од најјак ков. Јас уште пред третиот трансфер се прашував дали ако не би успеало би можела пак се одново. Потоа успеа, ама кратко се израдувавме. Тогаш некое време пак се прашував "Леле, како ќе продолжам ?" ... Но по месец дена откако се се заврши, веќе кројам планови за следни чекори. Уште ми е криво, уште ме боли, но тука сум, станав, не останав долу. Така и ти. Ќе се издигнеш, ќе продолжиш и еден ден ќе успееш. Те силно, другарке.
Кариотип на Гак испитавме со мм пред скоро 2 месеци. Поретко пуштаат термини, матичниот гинеколог ќе мора да го улови, ќе и кажеш штом се појават да ти закаже, а за маж ти преку матичен др. Резултатите излегуваат после 2,3 месеци.