По серија спонтани и високи антитела на штитната жлезда која ми го исфрла плодот Др.Ивановски ми предложи да примам интралипидна.Ја примив на ден на трансфер и после две недели уште еднаш.Ја примав во Систина во 2018 и беше околу 3.800 и нешто,а лежењето околу 7.илјади и нешто.Ја примав легната како инфузија околу 5 часа,зошто мора да тече полека.Кај мене вроди со плод,се надевам и кај тие што ќе ја примаат.Ти посакувам успех
И мене ова ме мачи, што ако не сум дома ? Прееска баш се јавив во фонд да прашам до каде е процедурата ми рекоа дека во текот на неделава ќе се разгледува предметот и дека одговорот ќе биде испратен по пошта. Дали ќе се јават пред тоа да ме известат или директно по пошта ќе го пуштат, не знам.... Кога ги поднесував документите таа од архива 3 пати ме праша дали имам запишано некаде број за контакт па некако се надевам дека прво телефонски ќе ме известат...
@WhiteAngell Пробав да ти пишам лп но не може. Можеш да споделиш кога го поднесе твојот ваучер? Јас на 18/Дек и се мислам дали воопшто ќе дојде на ред за разгледување оваа недела. Да не вртам за џабе пак.. Фала ти.
Мила консултирај се со докторот ама јас после трансферот примав утрогестан 2 пати на ден по 200мг, пролутекс еднаш дневно,дабростон 3 пати по 2 апчиња на ден и прогестерон депо на 3 дена ама па и имав понизок прогестерон ан ден на трансфер.Мислам дека нема штета ама најубаво докторот што те води да ти каже како да продолжиш со терапијата
Не се јавуваат телефонски. Обично меил праќаат. Мене два пати ми имаа пратено меил дека ми е одобрен, ден пред да го добијам ваучерот по пошта. А еднаш никако не ме известија. Директ ми го пуштиле
Значи како ќе им текне така си прават. Кога ги оставив документите прашав како ќе ме известат и таа ми рече дека ќе ми се јават, 3 пати ме праша дали имам запишано број за контакт...
А каде запиша тел број? Јас не паметам дека воопшто и имам дадено број. Ама 100% сум сигурна дека никогаш не ми се имаат јавено
Не се јавуваат за известување...ако ти им се јавиш може да ти кажат дал е одобрен и слично обично во петок ги пракаат одобрените...може да ри пратат мејл може и не... @Bubce38 кај адресата си внела сигг број и мејл ама тие не се јавуваат
Denes beshe mojot transfer so eden tridneven embrion, dali treba strogo miruvanje t.e. lezenje po cel den, i tie sto pushite cigari kako se spravuvavte so toa
@Bubce38 @LunaGrey @Маја Т @Maya12 девојки фала што секогаш сте тука со подршка и брзи со одговори.Ахx што би правела без вас се слушнав и со докторот немало штета од толку прогестерон сум се заштитила повеќе. Ми рече само да ставам сега 3 x200 како што ми напишал, не знам како си дозволив да направам вакво нешто.. Ухх многу се исплашив
Мила ова значи дека ќе ти биде успешно.Јас вака цело време грешев за последниот трансферА никогаш претходно ми се немаше случено нешто да згрешам, да пропуштам терапија или да помешам терапија, па гледаш се беше како што требаЌе биде и кај тебе.Без грижи и стрес
Аиии златна моја дај боже да биде успешно, чул те господ Не знам што се случува и со мене овој пат дај боже на добро да е како што викаш.
Devojcinja ke zamolam uste ednas nekoj ako znae dhea micronized od kade mozam da nabavam. Epten mi e itno...Se javiv na brojot od Nadica sto mi go dade @Stara nema micronizirana. Ne znam kaj ne svrtev ne uspeav da najdam