@Bubce38 Nemam vreme. Kasno primetiv deka sum snemala a i mislev ke gi najdam pak mkd skoro kupuvav. Citav po forumov nekoe devojce deka prodava ama ne uspeav da najdam broj.
Пробај овде +38970222769, NoLimit мислам беа, јас од таму обична зимав ама имаа и таква пред некој месец.
Јас би ти рекла да не лежиш, можеш првиот ден да одмараш во кревет, ама после да се движиш по дома. После 3 дена оди надвор или ако си на работа, само не дигај тешко. Мојот доктор вика дека не треба да се лежи. Два пати лежев без успех. А за цигарите, првиот пат си пушев помалку од 10 на ден, вториот пат ги откажав 2 мес пред трансфер. Нема правило. Нека каже искуство некој што ги откажал па има успех, иначе е многу тешко да се откажат, те разбирам. Со среќа!
Кој е вашиот став за лекови/хормони од косово! Со ист квалитет се како тука? Што мислите...еднаш го прашав мојот доктор ама не ми даде одговор, само крена раменици. Пример, за пролутекс сакам да земам,...доста поевтини се
А моите секогаш свекрвами ги земаше,никогаш неможам да заборавам како зад грб ме оговараше а пред мене глумеше дека ме жалит!ама јас игнор тоа е најдобро
@marijamarkoska @Evy81 pobarav i na dvete mesta nema. Od toa sto prebaruvav niz forumot citam za nekoe devojce sto nabavuvalo od @Sienna_MK i @Ана на мама se nadevam deka se aktivni vo grupata pa ke mi vratat.
И мојата сега последниот пат кога викна, цела куќа ја разбуди, имаш праткаа со потпис?! Само и се насмеав и реков дека и она можела да се потпише. Не се замарајте за небитни ствари и терајте го вашето.
Јас правев трансфер со замрзнати минатиот вторник. Првиот пат докторот ми рече одмор само 2,3 дена. Но јас првите 5,6 дена станував до тоалет само, се раздвижував по малку, повеќе осеќав дека ми се лежи и лежев а потоа веќе втората недела почнав да излегувам. Со тоа што качував и симнував 20тина скали дома. Сега Др. пак истото ми го кажа. Лесни обврски само завршувам, само првите 3,4 дена лежев онака баш, за излегување немам желба убаво ми е некако дома, новогодишно но ако ми дојде желба ќе излезам. Првиот пат заврши со биохемиска и знаат овде дека жива се изедов мислев вината била во мене, требало да лежам постојано итн. Мислам дека ги прочитав сите искуства на девојките овде, ги прашував... читав по странски форуми и истражувања и во ниеден не пишува дека треба строго да се лежи туку нормално да се однесуваме но внимателно исто како да сме веќе бремени. На крај сфатив дека не знам што е правилно има поделени мислења и има успеси и вака и така но сепак знам едно дека се е во божји раце не е до нас. Останува да го видиме исходот таму пред бадник се надевам, позитивен и дека ќе ми трае 9месеци овој пат Со среќа.
Девојки денеска ми се јавија, од 3 јк само една оплодена и здравје утре на 3 ден ќе правиме трансфер и ми рекоа да си планирам 14 дена во кревет
Мислам дека имам кажано овде,јас петокот правев трансфер,понеделникот си отидов Албанија на морско и воопшто немав грижа на совест,првиот пат сфатив дека како што е пишано така ќе биде,првиот пат лежев повеќе и многу пазев па заврши со биохемиска,едноставно не е пресудно тоа,битен е ендометриумот и квалитетот на ембриончињата.
Во њуборн ќе правам, ти благодарам со среќа и на тебе. А ти кај правеше?? П.с. и јас сум пушач на цигари па се мислам што како ќе биде
Ни јас не лежев после трансферите. Само дента на трансферот одмарав, вториот ден исто низ дома шеткарав ама од третиот ден веќе се враќав на работа, готвев,нормално се понашав... Не знам како ти рекле во њуборн да лежиш 14 дена во кревет @AneSk кога мене Др Трајковски ми вика секогаш повеќе од три дена немој да си лежела, нормално фунционирај.Ептен некои индикации за тоа да не имаш евентуално... За цигарите да не пишувам подобро, пошто сигурно ќе добијам бан.
Поради состојбата со матката, пред еден месец правев хистероскопија ми беше во форма на Т, изваден септум од 8 см и со тенок ендометриум од двај дојдовме до 7,5 ендометриум. Затоа ми рекоа за лежење..