Chekajte sega ... aj nekoj za vtoro sto podnesuval neka kazi tochno kolku spremogrami treba i od koku meseci ne postar ... Zoshto eve jas sega treba da podnesuvam vo mart , a septemvri praevme prvo invitro ... a so samotot invitro zemaat matreijal i ima analizi ... i po nekoja logika istite ako se dadat vo dokumnatcijata treba da e ok ??? zoshto neli posle invitro chekash 6 meseci i podnesuvash ... zoshto bi barale nov pak spermogram ???
@Marie86 Za vtor vaucher iskoristi eden od veke napravenite spermogrami,no ke ti treba i eden nov ne postar od 6 meseci
Кога аплицирав за втор и трет ваучер секогаш ги приложував старите спермограми што ги имам т.е што сум ги приложила за прв ваучер и плус уште еден нов, што не сум го приложила претходниот пат.
За втор ваучер треба само Еден Нов Спермограм не постар од 6м (јас веќе го искористив вториот така поднесов)
Imam vreme, ne mozam da se snajdam samo uste nekolku podprasanje. Dali tuka spagjaat i site tie ispituvanja sto treba da se napravat pred samoto invitro. Jas imam praveno nekolku stimulacii so clomifen i se razocarav kolku e seto toa ne uspesno. Mi rekoa deka treba da se napravat 4 inseminacii pred da odobrat vaucer, i toa uste povekje ke ja odolgovleci celata procedura.
Само да ве поздравам Одамна ме нема, оправдано-корона Честитки на сите што се во постапка, што се во исчекување за тест ( ви посакувам успешна бета ) а посебно честитки на идните мамички Браво Јас се враќам во новата година со нови сили
Znaci vaka invitroto so vaucher ne bash besplatno, zatoa sto treba da si dokupuvash terapija neznam zoshto, valjda taa dokupenata e podobra plus terapija i sega posle transfer na eden den trosham po 1000 denari za terapija
Па терапијата за пред и по трансфер не е вклучена...и суплементите исто... А ако докупуваш инекции значи предвидените не биле доволни (но немора да значи дека ќе се повеќе, може и да ти останат....од фондот се определени колку покриваат се што е + се доплаќа...
Прв преглед околу 7ми ден од циклус, потоа уште еднаш, примаш стоп инекција или не, прават пункција,потоа се исто како и со стимулации.