А каков е тој модифициран? Се додава плис некоја терапија или..? Искрено незнам на 100 ума сум дали да си поднесам документи за класично ивф или и да пробам и вака... Додуша јас со стимулиран имав 2 ј.к па на природен може и ич Тебе ти посакувам што побрзо да гк доведеш во ред Тсх и да ни се пофалиш со убави вести Среќни празници
Знам дека не е патолошка по дифолт. Ме интересираше што зборува праксата - колку жени реално се враќаат на работа по позитивен тест, без ниту една индикација да отворат боледување (во нормални услови, не во услови на пандемија кога бремените се ослободени од работа иако оваа мерка во мојот случај и не е релевантна затоа што доколку се' биде во ред, бременоста би ја водела во државата каде што живеам, а каде нема такви посебни мерки за трудници). По одговориве па можам да заклучам дека повеќето поради еден или друг дополнителен фактор, а и моменталнава ситуација со вирусот сепак добиваат совет да отворат боледување и да останат дома. Јас конкретно работам специфична работа на многу стресна и одговорна позиција во многу мала организација, каде еден мал милион работи зависат од мене, и моето евентуално боледување би придонело за голема главоболка кај сите, од причина што дејностите на организацијата се многу специфични, врзани на конкретни периоди во годината и за да некој ме замени во отсуство би морала претходно да го обучам што ќе ми истроши повеќе нерви и живци, време и енергија отколку сама да одам и да продолжам нормално работам. Работа од дома во одредени периоди е опција, иако стресот ќе остане, дури и физички да не сум присутна во канцеларија. А тоа не знам колку е во ред, сепак ние особено треба да внимаваме на се, и да се чуваме. Фала ти многу на одговорот, и на тебе, и на девојките @Evy81, @Milce89, @Maya12.
Одма по позитивната бета. Јас најнирмално функционирав се до 25 недела се додека не ми падне хемоглобин и бебе да се спушти во канал за пораѓај. Тогаш ме стопиира скроз ме пратија на хематологија и си примав крв секој 2 недели. Во 34 недела се породив поради намалена плодова вода. Така да слободно можиш да си функционираш нај нормално. Мене докторот ми рече бременоста ни е иста и како кај природно останатите жени. Исти прегледи анализи се исто.
Модифициран е со минимална терапија/стимулации. Обично на 7-8 ден одиш на преглед и ти даваат по една/две инекции. На некои па и летразол/кломифен даваат. Модифицираниот протокол се покажал како доста успешен кај жени со мали оваријални резерви
Нормално дека ќе си збориш со докторот. Јас само гласно си размислувам. Ама поднеси си за ваучер бе дете. Со каков протокол и да идете без 100.000ки ( на приватно) од Плодност нема да излезеш.
Јас од класично добивав малку јајце клетки на првото 5 на второта 1 на третото 3 при што секогаш се оплодуваше една. На природен модифициран 5 дена со летроназол и 2 дена со по два фостимона добив една јајце клетка и сум моментално 18 недела. Ако слабо реагираш на терапија и си со ниско ахм моето искуство е дека природен модифициран е подобро сепак треба да ти каже доктор.
Честитки и лесна бременост. Јас до сега имам правено едно ивф фала богу успешно ама со мал број на ј.к ама досега не сум правела Амх испитување.
Друшки мои,лавици најхрабри... Ајде оваа година,каква-таква да ја испратиме со насмевка,со крената глава и со полна снага за следната... Ајде да му се заблагодариме на Бога што иако нас не не израдува со меше оваа година, ни даде ЗДРАВЈЕ за да се бориме понатаму следната, да гриземе , да рушиме се пред себе како храбри лавици кои се борат за своето чедо... Ајде да се смееме и да пукаме од среќа и радост,насмевката од нашите лица никогаш да не исчезне... Ајде друшки ,спремете се зошто 2021 е НАША ГОДИНА... Па...НЕКА НИ Е СРЕЌНА,БЕРИЌЕТНА И ПЛОДНА 2021,од убавини да не куртулиме!!!! П.с лавиците што галат меше, нека се здрави,весели,среќни...нека им се наполнат рачињата што поскоро и нека си ги износат бебушките што полесно!!!❤❤❤ ❤Ве гушкааамммм!!!!❤
https://www.grouper.mk/deal/utvrduvanje-plodnost-za-dvajca-newborn Попуст преку Групер за испитување во Њуборн ако треба некому. Среќна Нова девојки, во новата год многу среќа, радости, љубов и нови бебиња!
Девојки докторот ми рече да направам бета за да видиме дали имало нешто, зошто имав бледа линија на 6ти ден. На 9ти ден бетата ми беше 30, па на 12ти ден после трансфер 36.... значи имало нешто
Јас имав слични вредности од 55 на 14ти и 69 на 16 ден и за жал ми рекоа ниска бета ова е биохемиска бременост, јбг, се помирив со тоа и одиме напред ,само здравје ќе бидеме мамички наскоро сите што се обидуваме
Имало...и сега уште повеќе боли, знам. Ама во случајов ова е подобро од негативен тест. Сепак погледни ја чашата полуполна наместо полупразна. Фактот дека забременуваш значи дека ембрион може да се всади во матката. Биохемиската бременост обезбедува малку светлина на крајот од тунелот и дава надеж за понатаму. Гушки и во новава година со нови сили во оваа борба
Да , знам... не знам што е проблемот веќе , зошто не можам да забременам, ова е физичка и психичка тортура. Ми иде да кренам раце од се, јас едноставно немам сила да поминам пак низ ивф.