Да проодни ми се тубите и сега засега се друго е во ред ,немам некои др испитувања направено освен брисеви ,пап и проодност и АМХ ,Нешто да ми посочите што би требало да испитам дополнително .Фала многу
Дополнително можеш да ги провериш сите хормони на трет ден од циклус, и ако тие резултати и спермограмот се во ред, може да закажете инсеминација, АМХ ти е сосема солиден, воопшто не е низок. Нормална вредност е > 1.
Дали враќаат пари од фондот за здравство за ФСХ стимулација пред инвитро (Гонал Ф)? И за декапептил инјекции?
Фондот го покрива ваучерот.. а ваучерот има одредено колку инекции за стимулации и декапептил мислам 22беа бројчано што спагаат со ваучерот. Се што се надминува се доплаќа...
Ама не сум јас за ин витро, замрзнувам јајце клетки...на страната на фзо ги пише дека се на позитивна листа.
Ќе испитам и хормони и ќе му ги приложам на др следен пат кога ќе одам .Досега ми нема спомнато дека има потреба .Фала многу
Девојки,среќен празник,за многу години! Ќе ве замолам да ми кажете кој ги постира или да ми го посочите постот со цените од сите клиники за ин витро приватно,не можам да го најдам. Фала ви.
Гонал Ф ги покрива ваучерот, јас ги користев, само не паметам колку не следуваат од фонд, знам дека доплатив само две дози.
Devojki znam deka ne e za tuka prasanjeto no poaktvni ste vie pri laparo pod koi uslovi ( pricini) gi vadat ili zatvaraat kanalite ? Kaj mene e utvrdeno deka se neproodni i dvata kanali pri hsg ne mozat voipsto da se vidat kako da ne postojat, pa treba da pravam laparo pa strav mi e od sto ke bide
Девојки да ви кажам денес направив тест дома на 11 ден од трансфер и ми испадна негативен, инаку со тродневен ембрион ми е трансферот многу си разочарана дали некој имал вакво искуство.,
И утрово 12 ден од трансфер повторно негативен тест, додека во извештајот ми пишува тест преку крв на 14 ден, дали некој има вакво искуство да има негативни тестови дома а позитивна ббета. Поздрав ♥️
Не сум имала лично, но има доста девојки што направиле порано домашен тест негативен, а после преку крв позитивен. Посакувам и кај тебе да е така За ден два провери преку крв и ќе знаеш на што си.
Девојки дали некоја од вас имала водена циста уште на првиот циклус после неуспешно ivf и тоа на 9ти ден од циклус и дали сте пиеле microgynon од тој ден и колку денови во континуитет. Прашалници сум!
Циста да но сама пукна не примав терапија...ако докторот смета дека треба да пиеш тогаш ко што ќе ти кажат земај...