Zdravo. Ako moze da pises nesto poveke okolu biopsija na endometrium, kako odi taa postapka i kade pravese? Isto taka i za kletki ubijci, kako odi toa ispituvanje ? Dali se pravi preku krv ili na koj nacin? I kade pravese? Ti blagodaram
Не се секирај за тоа, мене исто ми е така со едниот јајник, позади утерусот е и секогаш убави клетки ваѓаат и можи да се извадаат.
Zdravo.Jas ziveam vo Germanija i vo klinikata za vestacko oploduvanje kade sto sum preku krvta go ispituvaa prisustvoto na tie kletki.Pozdrav
Zdravo.Jas ziveam vo Germanija i vo klinikata za vestacko oploduvanje kade sto sum preku krvta go ispitaa prisustvoto na tie kletki.Biopsija na endometrium mi napravija bez anestezija so tenok katetar se odi do matkata i se zema del od sluzta na matkata i se prakja na ispituvanje.Postapkata trae okolu 10-15 min i e prosledena so mala bolka pri dopir na matkata.Rezultatite gi cekav otprilika 3-4 nedeli.Pozdrav
Тука мислам дека испитуваат во Њу борн ама не сум баш сигурна мислам дека една моја познаничка таму дека успитувала. Јави се по клиниките распрашај се
Kaj nas nema ispituvane za nk cells, ama clenkata zivee germanija zato i ja ispituvale,kaj nas davaat intralipidna kako prevencija ako se soglasi doktorot
Devojki mi treba vasa pomos, na pat sum kon sledno ivf no moram da primam kleksani a po aptekite nikade gi nema,kako se snaogate vie sto gi primate i dali zemate nekoja zamena?
Многу тешко се наоѓаат клексан,повеќе може фраксипарин да се најде..мене ми е дозволено таква замена од трансфузиолог,разговарај со докторот.Замоли во најблиска аптека штом добијат да ти се јават...и барај по луѓе во други градови да ти проверат.Во Виола еднаш начекав клексан,а во Betty фраксипарин.Со лесно и со среќа во постапката
Eve se raspravam cela nedela so maticnata ne moze da me zakaze na transfuziologija, dosega dr jane mi pisel za kleksani i mi gi refundirale parite,ako se zema fraksipiran treba da bide negov izvestaj za fraksipiran?
Да видиш по другите градови. Сега една пријателка бараше и на крај од Куманово и Берово што има роднини и ги пратија. Јави се во повеќе аптеки и нека ти чуваат.
Мене докторот ми рече дали клексан или фраксипирин не менува дури кога не можам да најдам фраксипирин 0.4 се боцкам со фраксипирин 0.3 гледам само да не прекинувам сега со короната многу тешко најдувам
Јас одам во "8ми Септември" со итен упат за трансфузиологија и одам кај докторот(Русе Рајчевски)и секој месец се боцкам,ми дава извештај на последниот стои клексан или фраксипирин 0.4...зошто со оглед на ситуацијава не знам што може да се најде.
Gledam deka potera e za kleksan i fraksiparin. Na fb ima grupa za kovid 19 iskustva. Mnogu cesto lugeto baraat ama i mnogu cesto podaruvaat/prodavaat vishok koj ima. Zaclenete se pa moze ke naletate vo megjuvreme na nekoj sto ima vishok.
Da samo vo ramys lab, no od matka ne se ispituva zasega,,,mislev da ne vovele ispituvane vo privatnite kliniki