Да мила јас во февруари минатата година правев пункција и трансфер на стимулиран циклус и вкупно плативме 131 000 плус 49 000 за замрзување
Мила има разлика во цена на трансфер на стимулиран циклус и трансфер на замрзнат ембрион.Јас кога правев прв пат во февруари за пункција и трансфер платив 131 000 за замрзнување 49 000 а потоа кога имав трансфер само на замрзнат ембрион околу 30 000 минус плус
Леле мори мајкојас сега треба да доплатам за чување на три ембриони?Има некој информација колку ќе биде?Страв ми е да прашам
Во систина замрзнување на 1 или повеќе ембриони е 49 илјади и нешто Навидум личи скапо, но ќе си имаш 3 пати можност за трансфер, а трансфер на замрзнат ти е најефтин 27.300/600.
Девојки за клексани можете да си земете од Косово - Урошевац. Мм отиде до таму имаат повеќе аптеки и цените се различни, брзо се стига до таму отприлика за 2 ч одење и враќање, не прават проблем на граница ние ги земавме околу 280 ден еден клексан.
Девојки денес бев на преглед за да видиме како реагирам на терапијата, Естрогенот ми е 250 на 7 ден од циклус со 4 примени бемфола инекции. Во Петок сум пак на мерење на естроген и прогестерон и пак на ехо. Докторот ми рече дека е добро дека ќе имаме јајце клетки. Иначе сум со долг протокол пиев и микрогинон пред стимулацииве имав висок естроген на трет ден па ги пиев 21 ден. Што мислете за резултативе? Фала
Трансфер кој чини 101.000 е трансфер на свежи ембриони со стимулација во Систина. Јас платив уште во 2019 толку..
Извадивме само 2 јк затоа што имам слаба резерва едната не успеа, другата успеа се е во ред здравје среда трансфер
Zdravo devojki, da ve prasam kako odi zamrznuvanjeto na embrioni dali sekogas gi zamrznuvaat po dva ili moze i oddelno i dali za toa ve konsultiral embriologot ili tie sami odlucuvaat
Може одделно, ама мислам дека треба да си кажеш дека сакаш одделно. Јас имав 1 замрзнувано, ама цената до 6 е иста без разлика како ќе се групирани. Тоа во Њу Борн, ама би требало секаде да може поединечно да се.
Звучи гадно ама не се секирај. Ќе останеш по гаќички и со влошката. Што би рекол Таше: Само пенџерче да отвориш му треба - малку да ги потргнеш гаќите за да го стави тоа за ехо. Верувај дека не е ништо страшно.
Девојки, ако имате некој совет пред пункција без анестезија на прир.циклус, добредојден е Јадење претходно, дали да се напијам нешто за болка пред тоа? Имам 1 фоликул, ако не прсне и тој до утре
Јас правев пункција на два фоликули без анстезија. Не е страшно, не боли толку колку што очекував. Мене ме болеше многу помалце од хсг и малку повеќе од пап земање. Не пиев ништо за болка пред тоа. Гладна и жедна скроз. Никакво пукање, тука е фолекулчето, чека да стане бебче Среќно!
Ветеран сум за пункции на природен . Ич да не се секираш. Јас ништо не сум пиела. Краткотрајна е болката ако може да се рече дека е болка, секундарна е. Мене секогаш ми викале гладна и жедна за секој случај.. Јас нормално си функционирав после тоа, директ од пункција на работа. Кај ќе правиш? Ако прима стоп инекција нема каде да бега тука ќе е.
Vi blagodaram. Jas imam 4 embrioni zamrznato vo sistina, se mislam pri sledniot transfer da vratime samo eden. Embriologot mi rece vo toj skucaj edniot embrion treba da se odmrzne i povtorno da se zamrzne. Ne znam dali se isplati takov rizik.
Зборни си и со др. и ембриологот сепак они се стручни за тоа, знаат кои се шансите за преживување. Good luck.
Примив стоп инекција. Не ми кажаа за гладна, жедна, ама подобро да не јадам. Од работа си го зедов тој ден, не сум од Скопје, полесно ми е да не трчам. Правам во Њу Борн. Си викам нема што да изгубам, да го пробам уште ова. Фала ти
За вагинално ехо ми кажувате така како што имам јас многу на 3 ден менструација ќе биди лудо. И првиот пат за ивф ставаат по една јајцеклетка оплодена во матката или по две?
Да, вагинално ехо. И јас сум фонтана втор и трет ден, ама минува и не е толку страшно колку што звучи. Зависи колку ембриончиња ќе имаш и како ќе одлучат. Мене ми вратија две, повеќе случаи што ги знам исто враќаат по две на прво инвитро. Можеш и да го прашуваш докторот или некој од ембриолозите за се' што те интересира, ќе ти објаснат.