Еднаш дневно јас користам, е сега ако си нешто со мутации ќе мора да прашаш доктор да не треба поинаку да пиеш
Ако си хетерозигот или немаш проверено по 1таблетка дневно е доволно а ако си хомозигот на мтхрф5 тогаш 2таблетки .... Пс.колку чинии оваа ?
За следниот циклус ќе ти зголемат естрофен и ќе биде во ред.Кај мене секогаш бил со добра дебелина, но ми се случи пред трансфер да биде тенок, ова посебно писле хистероскопија и скречинг.Пред трансфер пиев доста голема доза на естрофен и беше добар.Се средува со естрофен, но пробај и со храна, ананас, цвекло, бразилски оревчиња и авокадо.
Супер, фала. А колку чини без анестезија? Јас пред 4 години правев со целосна во Ремедика и платив 21000 ден.
Ќе сменам и исхрана, незнаев дека влијае на ендометриум. Ананас не се секавам кога последен пат сум јадела а не па авокадо. Благодарам на советот . Маја дали после трансвер примаше терапија ? А каква , инекции или апчиња?
Сите примаме терапија после трансвер. И инекции таблети и вагиналети. Терапијата се прима и после позитивен тест т.е. до 3-от месец од бременоста.
Авокадо ако можеш секој ден по едно, многу е добро за имплантација.После трансфер исто е добро и путер од кикирики.После трансфер примав многу терапија.Првите пет дена: бускопан и декортин, првите три дена дијазепам.Сите денови естрофем, клексани, пролутекс, прогестерон депо, утрогестан и витамини.Ќе ти одреди терапија докторот што ќе го прави трансферот.