Сакам да кажам дека боцкаме со замена на choriomon не е грешка што е поткожно и Ovitrelle и Фостимон?
И јас хориомон поткожно примав... Сега првпат слушам дека и мускулно може...Сигурно си знаат докторите кога како ја препорачуваат.
Здраво . Ке правам инвитро кај доктор Таше Плодност е сега ми кажа да дојдам на 21 ден од циклус но не ми кажа што треба да се правии поконкретно тогаш :/ Ако некој има искуство ке ве молам да ми пишите бидејќи ми е прво инвитро треба и документите да ги носам во фондот и ова на 21 ден од менструација тотално ме збуни дали треба да се почне или и 21 ден од менстуација се рачуна од кога ке ти дојде или од кога ке ти заврши?
На 21 ден се почнува со долг протокол. Се смета од прв ден на добивање. Какви документи да носиш во фондот? Немаш ваучер? Ако уште не си го добила ваучерот, почекај го па ќе почнете со инвитро.
Од 21 ден се почнува долг протокол. Тоа значи 21 ден откако ти дошла менструација. Ако ти е на 28 дена, недела дена пред да добиеш следна. Ама не брзај ако немаш ваучер, Таше прво тоа ќе ти побара.
Ако така рекол докторот така треба. Мене ми рекоа мускулно 3 прашоци со 2 води така до следното ехо т.е. по некој ден. Кај сите е индивидуално.
Два пати во Ремедика ме правеа, првиот пат на ехо се гледаше како полип, вториот пат пред трансфер да видат као дали е се во ред, и скречинг да ми направат. И двата пати според нив се беше во ред, но не било така. Третиот пат во Грција после неуспешно ин витро, таму и ми ја открија причината за стерилитетот. Имам пишано повеќе пати, кај мене на последната хистероскопија е земено парче од ендометриумот за биопсија и е откриено дека имам ендометритис (воспаление на слузокожата на матката). Сега имам ќеркичка, која што за некој ден ќе полни седум месеци .