Тие се викаат стимулации, не терапија Под терапија се мисли обично на прогестеронската поддршка, клексаните, декортинот и други апчиња кои обично почнуваат да се пијат пред трансфер и се пијат до тестот за бременост. Стимулациите не ги плаќаш, 21 инекции. Ако надминеш се доплаќаат тие што ќе ти бидат плус. Ама ретко се надминува таа бројка. Исто се плаќаат цетротиде инекциите , ако ти бидат потребни. Некој ги прима, некој не, тие спречуваат прерана овулација,зависи до жената.
Девојки денес ми е 11 ден од циклус, ми закажаа Понеделник пинкција а утревечер хормион. Ама сега почнав да имам исцедок како во овулација растеглив, дали да се грижам дека можеби порано ќе имам овулација или не е можно бидејќи примам декапептил?
Многу е битно дали имаш исулинска резистентност, колку години имаш и колку ти амх, мене ми дадоа такво образложение за празните фоликули, но нема откажување
Фала ти Сара, јас имам 37 години и амх 1.29, а инс.резистентност не сум испитувала, само скриен шеќер, мислам не е исто тоа. Инсулин и гликемија во нормала, а и фертилимин пијам...
Од декапептил нема шанси да прсне фоликулот, не се секирај, а со хориомон се темпира точно пункцијата. Зголемен исцедок е најнормална ствар кога примаш стимулации, и јас имав како никогаш до тогаш и го имав цела недела пред пункцијата.
zdravo..sakam da znam koja e procedurata za invitro preku fondot,kolku vreme se sprema dokumentacijata ?i koj doktor go preporqchuvate za invitro ?
Воопшто не си помагаш со предвреме направен тест или мисли за резултатот ....најди некоја занимација ...однесувај се "трудно" расположено и ќе поминат неколку дена ...дајбоже да се израдуваш
Прочитај наназад,има многу пишувано. На searсh (кај лупата) пиши некој keywords како ваучер, фонд, документи и ќе ти даде многу резултати. Најдобро е матичниот гинеколог да те упати и ќе ти објасни се. Документи за еден месец ќе собереш. Еве во attachment од фонд страната е ова, зумирај се чита, или пак отвори на страната на фзом директ. А за доктор, секој со свое искуство така и ќе ти препорача. Секој различно ќе ти каже. Колку што сум читала,најфалени се Систина Ивановски, Поповиќ,Лазаревски. Ремедика Димитров,Петановски. Newborn Трајковски. Плодност Таше.
Dali moze da mi objasnis kakva vrska ima filikulot so insulinskata rezistencija i amh? Jas imam dve godini sto probam za bremenost. imam 7.8 skrien seker i 3.0 amh. 28 godini. sega doktorot mi prepisa glukophage za redovna ovulacija/.. mi treba da znam dali moze da bide precka sto sekerot mi e vo granica
Јас го имам прашувано докторот како се смета и ми има кажано дека денот кога тече кафеав исцедок не е менструација туку кога почнува крварење го сметаш за прв ден и веројатно од тогаш на 21 ден да појдеш, бидејќи јас така почнав на 2 ден инаку за документи шо имаш од претходните испитувања не бара освен ако мислиш ти дека треба нешто да му нагласиш со лесно и ти посакувам успех
Женски јас сум 7 ден од трансфер, и предпоставувам од хормоните имам желба за секс. Си наоѓам некоја занимација, но ми е страв дали од желбата се прават контракции во матка? Да не има проблем при имплантација? Може да е без врска констстацијава ама си викам поарно да прашам?
kaj go praveshe serkalazot i posle kolku vreme ti kazaa deka mozesh da zabremenish, dali imash problemi so mokrenjeto posle operacijata poshto mene mi kazaa deka ja spushtaat beshikata izvini za milionte prashanja ama se me interesira nikako da se odlucam za taa operacija
Отприлика 2-3 месеци ми рекоа да одморам па за да почнам со инвитро ама еве ме фати мн повеќе со собирање документи и почнување со постапка. А за тоа уопште немам никаква промена како да не сум направила серклаж, иначе кај Димитров го правев, мн сум задоволна од целата постапка. Јас не ни размислував на последици затоа што ми кажаа дека нема да имам никаква штета од него и такa испадна како и да не сум правела само тој го гледа на ехо а како го гледа незнам
Дали имате информација во железничар дали прават инфективен скрининг,минатиот месец не правеа,незнам дали почнале повторно